Ce boli se transmit prin sărut

Oamenii se sărută în fiecare zi, pe tot globul. Cum ar putea un lucru atât de simplu, care implică afecțiune sau iubire, să transmită o boală? Ei bine, există chiar mai multe boli transmisibile prin sărut. Iată câteva dintre acestea!

Ce afecțiuni se transmit prin sărut?


1. Herpesul


Cauzat de virusul herpes simplex, acesta este o rană care poate apărea pe orice parte a corpului, dar în special în jurul zonei buzelor și a gurii. Acesta persistă, de obicei, timp de 7-10 zile și aproape toată lumea s-a întâlnit cu această problemă cel puțin o dată în timpul vieții.

2. Mononucleoza


Aceasta este denumită boala sărutului. Cauzată de un virus numit Epstein-Barr sau EBV, se poate transmite prin salivă. Printre simptome se numără febra, umflarea ganglionilor limfatici și durerea în gât.
În general, este o boală ușoară care dispare singură.

3. Boala mâinilor și gurii


Cauzată de un virus, această boală poate duce la apariția ulcerelor sau rănilor în interiorul sau în jurul gurii, erupțiilor de piele la nivelul picioarelor, mâinilor sau posteriorului. Aceasta nu este o afecțiune gravă, însă este contagioasă și poate fi transmisă cu ușurință prin sărut de către o persoană care este deja infectată.

4. Parodontita


Această afecțiune atacă gingiile. Gingia se simte inflamată și poate duce la slăbirea dinților.
Deși este cauzată, în general, de igiena orală precară, poate fi cauzată și de sărutul persoanelor cu o igienă dentară slabă.

5. Meningita


Meningita virală, care este o versiune mai blândă a meningitei bacteriene este, de asemenea, una dintre bolile care se poate răspândi prin sărut. În timp ce poate fi dureroasă atunci când este prezentă, se vindecă singură și, de obicei, nu este cronică.

6. Răceala


Sărutul reprezintă o modalitate ușoară de a transmite răceala. Cauzată de un virus, poate persista mai mult de 4-5 zile și îți poate da o durere de cap oribilă, precum și dureri în corp.
Răceala obișnuită poate fi iritantă, dar nu cauzează probleme mai grave în cele mai multe cazuri.

7. Oreion


Oreionul este o boală contagioasă cauzată de un virus. Simptomele sale includ febră, pierderea poftei de mâncare și umflarea glandelor salivare. Se poate contracta ușor prin schimbul de salivă. Poate fi prevenit cu ajutorul unui vaccin.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod