Ce să faci dacă ai mâncat prea multă sare?
Sănătate · Medicina generala / 25.02.2018

Ai mâncat prea multă sare la masă și te simți rău. 95% din sodiul pe care îl consumi este absorbit în corpul tău.

Chiar dacă nu mănânci exagerat de multă sare, aceasta poate avea un impact negativ asupra sănătății tale. De-a lungul timpului, rinichii au probleme cu excesul de sodiu, așa că organismul tău reține apă pentru a-l dilua, de aceea s-ar putea să te simți rău. Acest proces crește nivelul fluidului din jurul celulelor și volumul de sânge din organism. Creșterea volumului de sânge se traduce printr-o funcționare mai greoaie a inimii, care poate duce la hipertensiune arterială, infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.


Lucruri pe care să le faci dacă ai mâncat prea multă sare


Supradoza de sare poate apărea foarte ușor atunci când consumi alimente procesate sau mănânci la restaurant, mai ales dacă ai o sensibilitate la sare. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să-ți asculți corpul. Iată cele mai multe modalități prin care îți poți ajuta corpul să își revină după ce ai mâncat prea multă sare!

Bea multă apă

Consumul ridicat de apă ajută la spălarea sodiului din rinichi, menținerea hidratării corpului și, de asemenea, reducerea umflării corpului.


Urcă pe banda de alergat

Exercițiile fizice te vor ajuta să scapi de sodiu prin transpirație. Din nou, trebuie să te asiguri că te hidratezi în mod corespunzător.

Mănâncă o banană

Potasiul ajută la contracararea sodiului. Alimentele cum sunt bananele, fasolea albă, legumele cu frunze verzi și cartofii reprezintă surse excelente de potasiu. Consumul alimentelor bogate în potasiu este bun deoarece acestea au, de obicei, o cantitate scăzută de sodiu. Cu toate acestea, persoanele cu afecțiuni renale ar trebui să monitorizeze aportul de potasiu și să discute cu medicul lor.


Vorbește cu doctorul tău

Anumiți oameni sunt expuși unui risc mai mare de a fi sensibili la sare, inclusiv cei de peste 51 de ani și cei cu afecțiuni cardiovasculare sau hipertensiune arterială. Dacă ești îngrijorat de aportul de sare sau crezi că ai putea fi sensibil la sare, îți poți suna medicul.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro