Felul in care mergi spune multe despre sanatatea ta

Ce spune despre sănătatea ta felul în care mergi

Modul în care pășești poate să dezvăluie multe lucruri despre tine. Află ce spune despre sănătatea ta felul în care mergi!
Mersul este un proces complicat: fiecare pas presupune o conlucrare între sistemul nervos și schelet și totul este atât de automatizat încât nici nu băgăm de seamă. Unele superstiții susțin că mersul unui om poate spune foarte multe lucruri despre acel om. Iată șapte semnale care pot indica existența unor probleme serioase de sănătate și care sunt confirmate de cercetările științifice.

Ce spune despre sănătatea ta mersul cu pași mici

Cauze posibile: probleme cu genunchii sau șoldurile. Atunci când facem un pas în față, genunchii noștri ar trebui să se îndrepte. Dacă îți este greu să îndrepți piciorul este posibil să ai probleme cu încheieturile, ceea ce conduce la scurtarea lungimii pasului. Este recomandat să consulți un doctor care să-ți verifice genunchii și șoldurile.
Dacă nu vei consulta un doctor, este posibil să ajungi să te confrunți cu dureri de spate din cauza presiunii exercitate asupra zonei lombare.


Ce spune despre sănătatea ta mersul împiedicat

Cauze posibile: artrită la genunchi. Dacă o persoană pășește nesigur nu este posibil să se sprijine într-un singur picior. Uneori își poate pierde echilibrul, mai ales atunci când genunchiul rămâne „blocat”. Aceasta este o situație foarte periculoasă, mai ales că genunchiul se poate bloca într-un moment nepptrivit iar persoana respectiva poate să cadă și să se rănească. Un mers nesigur poate fi un semn că trebuie să mergi la doctor ca să-ți examineze genunchii.


Ce spune despre sănătatea ta dacă ții mâinile rigide în timp ce mergi

Cauze probabile: probleme ale spatelui. Atunci când pășim cu piciorul drept, mușchii toracali din partea stângă se contractă pentru a ne stabiliza și astfel mâna stângă avansează în față.
Principiul se aplică pentru fiecare pas pe care îl facem. Dacă amplitudinea mișcării mâinilor este mică, este posibil să ai probleme cu spatele, cum ar fi o hernie de disc sau o altă afecțiune. Dacă simți că mâinile sunt rigide în timp ce mergi, ar fi bine să consulți un ortoped sau un neurolog.


Ce spune despre sănătatea ta dacă nu poți controla coborârea piciorului

Cauze posibile: scleroză multiplă, un dezechibru neurologic, probleme ale sistemului muscular. Dacă în loc să ridici și să pui piciorul pe pământ ușor, calci fără control, este posibil să te confrunți cu una dintre următoarele probleme: distrofie musculară, un nerv preset, probleme cu spatele sau scleroză multiplă.

Ce spune despre sănătatea ta dacă mergi înclinat în lateral

Cauze posibilă: o leziune la nivelul capului. Dacă ai observat că unei persoane îi este greu să-și mențină echilibrul și că se înclină într-o parte sau alta atunci când merge, nu te grăbi să tragi concluzia că este sub influența alcoolului.
Este posibil să fie și consecința unei răniri. Este posibil ca, după o lovitură la cap, o persoană să manifeste amețeală atunci când urcă sau coboară scările.


Ce spune despre sănătatea ta dacă mergi foarte încet

Cauze posibile: depresia. Atunci când privim o persoană care suferă de depresie observăm că mișcările sunt încetinite, partea superioară a corpului se balansează, pași sunt mici și rari, iar mâinile se mișcă foarte încet. Dacă o persoană este tristă, poți merge alături de ea și o poți ajuta să meargă mai repede. Dispoziția se schimbă dacă viteza mersului crește.


Ce spune despre sănătatea ta dacă ai un mers săltat

Cauze posibile: cârcei la mușchii picioarelor sau rigiditate musculară. Femeile care poartă tocuri înalte sau persoanele care nu fac exerciții de întindere a mușchilor după terminarea programului sportiv pot dezvolta rigiditate musculară care conduce la mersul săltat.
Dacă nu faci exercițiile de întindere ale musculaturii putem favoriza apariția problemelor de articulații la genunchi sau glezne.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod