Cum să îți menții creierul tânăr?

De multe ori, rezistența oamenilor la schimbare nu le permite acestora să se deschidă către noi posibilități. Însă noile studii ne ajută să ne menținem creierul tânăr cu ajutorul câtorva trucuri. Iată despre ce este vorba!
5 trucuri care te ajută să îți menții creierul tânăr

1. Ieși din zona ta de confort

Ca adulți, avem tendința de a ne folosi aceleași abilități în fiecare zi. Mergem la același job, parcurgem același drum până la muncă și ne complacem în rutina cu care ne-am obișnuit. Dar aceste familiarități ne limitează anumite părți ale creierului. Atunci când faci un lucru care ți se pare provocator și diferit față de lucrurile cu care erai obișnuit, ai parte de beneficii cognitive.

2.
Apelează la ajutorul unui profesor


Este dificil pentru adulți să învețe singuri anumite lucruri, mai ales dacă încearcă ceva cu totul nou. Dacă apelezi la ajutorul unui instructor sau te înscrii la anumite cursuri, poți observa progresul mult mai ușor. Iar dacă nu ai fonduri pentru un curs, poți apela chiar și la un parteneriat, pentru că, la un anumit punct în viață, fiecare persoană este profesor și învățăcel.

3. Crede în tine

Acest sfat poate fi unul dintre cele mai grele, deoarece cădem pradă stereotipului că nu ne mai putem dezvolta ca adulți.
Multe persoane cred că adulții au nevoie de un talent înnăscut pentru a reuși în anumite domenii și că munca nu este de ajuns. Trebuie doar să crezi în tine, să îți dai seama că poți face ce ți-ai propus și că totul se îmbunătățește cu ajutorul exercițiilor.

4. Înconjoară-te cu oameni care te încurajează


Frica de a greși reprezintă un alt motiv pentru care adulții trec printr-un proces atât de greu când vor să învețe lucruri noi. Atunci când încercăm ceva și dăm greș, ne putem lovi de criticism și multe alte probleme.
De aceea, este important să îți construiești o rețea de oameni care să te susțină - acasă și la muncă - și care să îți permită să faci greșeli, din care poți învăța.

5. Nu renunța


Motivația oamenilor diferă de la persoană la persoană. În principiu, trebuie să găsești acel lucru care te inspiră și care funcționează pentru tine. Unele cercetări au ajuns la concluzia că, în momentul în care le spui prietenilor și familiei despre un țel pe care ți l-ai propus, te ajută să îți menții motivația la cote înalte.
Iar dacă ai un buget care îți permite, poți achiziționa o nouă rachetă de tenis sau poți face o vacanță în Roma, pentru a-ți exersa italiana.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod