De ce apare transpirația cu sânge?

Un caz medical neobișnuit a oferit o nouă semnificație sângelui, transpirației și lacrimilor. Potrivit unui studiu de caz publicat în Jurnalul Asociației Medicale Canadiene, o femeie de 21 de ani din Italia s-a internat la spital din cauza unul simptom ciudat și înspăimântător. Aceasta transpira sânge pe față și în palme de trei ani, aparent fără nicio cauză. Iată de ce apare transpirația cu sânge și ce explicații poate oferi medicina în prezent!

Ce este transpirația cu sânge și care este motivul pentru care apare aceasta?


Pacienta nu avea leziuni ale pielii, iar episoadele de sângerare începeau uneori fără niciun avertisment, cu toate că acestea s-au intensificat adesea în momentele stresante din viața femeii. Pacienta a devenit izolată din punct de vedere social, ca rezultat al acestei afecțiuni de care suferea.

Cu toate că medicii au tratat-o pentru simptomele tulburării depresive majore și ale atacurilor de panică, testele fizice ale femeii au ieșit normale.
Cu toate acestea, sângerarea a persistat. În cele din urmă, doctorii săi au ajuns la un diagnostic rar și, într-o oarecare măsură, controversat: hematohidroza sau transpirația cu sânge. Pacienta a fost tratată cu propranolol, un compus care este utilizat în mod obișnuit pentru a regla tensiunea arterială și ritmul cardiac, iar în timp ce transpirația cu sânge nu s-a oprit în întregime, tratamentul a dus la o ameliorare semnificativă a simptomelor.

În cazul hematohidrozei, sângele curge prin pielea care nu este afectată, așa cum iese transpirația în mod normal.
Această afecțiune apare cel mai des în zona feței, urechilor, nasului și ochilor și este asociată adesea cu teama și stresul emoțional. Unele persoane care suferă de această condiție chiar plâng cu sânge. Hematohidroza este o condiție extrem de rară, dar nu este nouă. Cu toate acestea, există încă mulți doctori care nu cunosc ce presupune hematohidroza, inclusiv motivele pentru care aceasta apare. Există atât de multă nesiguranță, încât unii doctori nu cred că acesta este un diagnostic valid.
Nu există o singură explicație a sursei sângerării, iar ipoteza actuală este că sângele trece prin glandele sudoripare din cauza constricțiilor și extinderilor anormale ale vaselor de sânge din apropiere. Însă această ipoteză nu a fost dovedită complet momentan. Autorii studiilor consideră că această afecțiune este reală, însă este înțeleasă greșit. Asocierea hematohidrozei cu misterul religios poate face ca existența sa să fie mai greu de acceptat. Însă oamenii chiar transpiră sânge, chiar dacă mai rar literalmente decât metaforic.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod