Motive pentru care îți vine să mergi la baie frecvent

Trebuie să mergi la baie tot timpul sau ai accidente dacă nu poți ajunge destul de rapid? Este posibil să ai incontinență urinară de stres.
Însă poate fi vorba și despre alte cauze care te determină să mergi la baie în mod frecvent. Din fericire, există tratamente care te pot ajuta. Iată câteva afecțiuni care pot duce la incontinență!

De ce îți vine să mergi la baie frecvent?


1. Ai născut recent

Nașterea, în special cea naturală, reprezintă o cauză comună a incontinenței urinare de stres. Acest lucru schimbă suportul natural al vezicii urinare și uretrei, tubul prin care urina este eliminat din corp. Când vezica urinară nu mai are suportul adecvat, ai mai puțin control.

Din fericire, exercițiile de întărire și intervențiile chirurgicale minore ajută 85% dintre persoanele care suferă din această problemă.

2. Ești însărcinată

Incontinența în timpul sarcinii reprezintă o altă formă de incontinență de stres și poate fi cauzată de greutatea fătului în creștere, pe structurile vezicii urinare, sau de anumite modificări hormonale, care determină creșterea producției urinare. Exercițiile Kegel pot contribui la întărirea mușchilor pelvisului în timpul și după sarcină.

3.
Ai făcut histerectomie


Din cauza faptului că uterul femeii împarte mușchii cu vezica urinară, o operație de histerectomie în cadrul căreia se îndepărtează uterul sau orice altă intervenție chirurgicală pelviană poate crește riscul de deteriorare a sistemului de susținere a mușchilor vezicii urinare. Operațiile, precum nașterea și sarcina, pot slăbi mușchii pelvisului care susțin vezica urinară, ceea ce duce la incontinența de stres.

4. Înaintezi în vârstă

Riscul de incontinență urinară crește odată cu vârsta, însă nu doar în cazul femeilor, ci și la bărbați.
Există schimbări în componentele țesutului care susțin sistemul urinar. O altă cauză poate fi afectarea cerebrală cauzată de un accident vascular cerebral sau de demență, care interferează cu capacitatea sistemului nervos central de a transmite semnalele corecte către vezică.

5. Ai făcut o operație de prostată

În afară de îmbătrânire, principalul motiv pentru care bărbații pot experimenta incontinența de stres este reprezentată de o intervenție chirurgicală pentru cancerul de prostată. Mușchiul sfincterului anatomic este rănit în timpul procedurii.
Din cauza acestui efect secundar comun, în plus față de posibila disfuncție erectilă, mulți medici recomandă o perioadă de așteptare pentru unele tumori de prostată, care pot crește atât de încet, încât riscul de intervenție chirurgicală depășește beneficiile eliminării tumorilor.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod