Sănătate. 5 lucruri esenţiale care te apără de cancerul la sân

25 de femei sunt diagnosticate zilnic în țara noastră cu această maladie îngrozitoare, arată cele mai recente statistici.
Ecografia mamară şi autopalparea lunară a sânilor sunt două dintre procedurile pe care fiecare femeie trebuie să le aibă în viaţa sa. Iar peste 40 de ani, mamografia este esenţială pentru depistarea precoce a problemelor grave de la nivelul sânilor.

Iată ce trebuie să reţii ca să te fereşti de cancerul la sân:



1. Cancerul de sân apare la femei din ce în ce mai tinere. Nu uita de ecografia mamară pe care este bine să o faci cât mai devreme, la fel cum procedezi cu consultul ginecologic.

2. Apariția unui nodul trebuie investigată, dar nu înseamnă că este un semn de cancer. Dacă în urma unui consult senologic medicul a constatat un nodul trebuie să ţii cont de sfaturile sale şi să mergi la control regulat, în funcţie de recomandările specialistului.

3. Autoexaminarea regulată a sânilor trebuie să facă parte din rutina oricărei femei. Multe femei cu cancer de sân nu au niciun simptom. Începând încă din adolescență, toate femeile ar trebui să își examineze lunar sânii, de preferat la o săptamână după apariția ciclului menstrual. Autoexaminarea se face în fața oglinzii. Lucrurile care ar trebui să le trimită pe femei imediat la medic sunt: noduli, denivelări, modificări de formă, culoare sau simetrie, plieri, mameloane întoarse înăuntru, secreții.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod