Simptome ciudate care pot indica o afecțiune serioasă

Adesea, nodulii, umflăturile, erupțiile cutanate și petele roșii sunt probleme trecătoare și inofensive. Ocazional, acestea pot fi simptome ciudate care pot indica o afecțiune serioasă. În rândurile care urmează vei învăța să faci diferența.

Ce simptome ciudate la prima vedere pot indica o afecțiune serioasă?


1. Gâtul tău pare murdar


O decolorare asemănătoare cu o iritație care se numește acanthosis nigricans arată aproape ca mizeria, dar se simte catifelată. Aceasta apare adesea pe spatele gâtului sau la axilă. Este adesea un semn al diabetului sau al rezistenței la insulină. Pacienții merg la doctor pentru a întreba mai multe despre această iritație de care nu pot scăpa. Iar medicii indică ce teste de sânge trebuie făcute pentru a verifica nivelul de zahăr din sânge.

2. Ești femeie și ai fire de păr în bărbie


Acesta poate fi un semn al sindromului ovarului polichistic. De obicei, observi doar câteva fire de păr, care sunt închise la culoare și groase ca barba bărbaților.
Dezechilibrul hormonal poate afecta și menstruația și poate influența astfel și fertilitatea. O analiză a istoricului medical și a simptomelor te poate ajuta să-ți dai seama de aceste probleme.

3. Vezi pete de sânge în ochi


Afecțiunea este cunoscută sub numele de hemoragie subconjunctivală. Este mai frecvent întâlnită în cazul persoanelor care au hipertensiune arterială sau diabet. În timp ce aceste afecțiuni nu provoacă petele, sunt conectate, ceea ce îți oferă un alt motiv pentru a-ți vizita oftalmologul la fiecare doi ani. 

4. Degetul mare de la picior e inflamat


Nu îți aduci aminte să te fi lovit. S-ar putea să ai de-a face cu un simptom precoce al gutei, care nu este numai dureros, ci poate semnala și riscul bolilor cronice, cum ar fi hipertensiunea arterială și afecțiunile renale.

5. Ai o pasiune ciudată pentru gheață


Ocazional, unii pacienți ajung la doctor și îi spun acestuia că vor să mănânce gheață toată ziua. Acesta este un semn al anemiei cu deficit de fier.
Medicul trebuie să își dea seama de ce ești anemic - pierzi sânge sau nu produci suficient? Iar răspunsul va determina și tratamentul.

6. Ți-a scăzut înălțimea


Dacă te întrebi cum au ajuns blugii tăi să fie mai lungi, s-ar putea să ai de-a face cu unul dintre semnele tăcute ale osteoporozei. Pe măsură ce oasele slăbesc, vertebrele încep să se comprime și înălțimea devine mai mică. Dacă ești cu 1,5 centimetri mai scund decât erai la vârsta de 20 de ani, atunci ar trebui să consulți un medic.

7. Urina ta este tulbure


În mod normal, urina ar trebui să fie limpede și de culoarea limonadei. Dacă este un galben mai închis, poți fi deshidratat, iar atunci când este aproape incolor, poți fi prea hidratat.
Dar dacă este tulbure sau foarte întunecat, poate fi vorba despre o piatră în vezica urinară, care irită peretele vezicii. Este nevoie de analize ale urinei pentru a identifica problema.

8. Îți simți picioarele ca și cum ar fi legate cărămizi de ele


Acesta ar putea fi un simptom al artritei reumatoide, o afecțiune care este prezentă mai mult în cazul femeilor decât în cazul bărbaților. De asemenea, este mai frecvent întâlnită în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani. Oboseala, cu sau fără dureri articulare, este un alt simptom des întâlnit. Dacă îți simți corpul imobil pentru patru săptămâni, trebui să faci neapărat o vizită la doctor pentru a te asigura că totul este normal.

9. Te trezești obosit


Acesta poate fi un semn al sindromului picioarelor neliniștite. Te trezești obosit din cauza faptului că organismul tău nu se relaxează niciodată pe deplin în timpul nopții.
S-ar putea să ai și o nevoie puternică de a-ți mișca picioarele care se agravează atunci când stai jos.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod