Simptomele tumorilor pe creier

În general, tumorile pe creier sunt o creștere a celulelor anormale din creier sau din țesutul înconjurător. Există diferite tipuri de tumori cerebrale.
Unele dintre ele sunt canceroase, iar altele sunt non-canceroase, dar pot provoca  probleme grave de sănătate. Iată care sunt simptomele tumorilor pe creier!

Care sunt semnalele de alarmă ale tumorilor pe creier?


Tumorile cerebrale pot începe în creier, însă cancerul poate începe în alte organe uneori, apoi se poate răspândi în creier. Această formă de tumori se numește secundară sau metastazică. Cele mai frecvente tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, cancerul de sân, cancerul de rinichi, melanomul, cancerul pulmonar pot face metastaze la nivelul creierului. Tumorile cerebrale secundare se dezvoltă de obicei la persoanele care au deja boli oncologice.
Tumorile cerebrale primare pot începe chiar în creier sau în țesuturile din jurul acestuia, cum ar fi meningele, nervii cranieni sau glanda pineală. 

Simptomele tumorilor cerebrale pot varia foarte mult în funcție de locația și de tipul tumorii. Diferite părți ale creierului sunt responsabile pentru diferite părți ale corpului, așa că simptomele pot fi foarte diverse. Unele tumori pot să nu prezinte simptome până nu cresc foarte mult și pot cauza probleme grave de sănătate chiar și atunci când sunt benigne.

Semne și simptome ale tumorilor pe creier


Un simptom comun al tumorilor cerebrale este reprezentat de durerile de cap care nu răspund la tratamentul obișnuit al durerilor de cap. Dar amintește-ți că cele mai multe dureri de cap nu sunt legate de tumorile cerebrale.
Alte semne și simptome pot include:

- dureri de cap care devin mai severe;
- greață și vărsături;
- modificări ale vederii;
- schimbări la nivelul vorbirii și auzului;
- convulsii;
- probleme cu echilibrul;
- amorțeală și furnicături la nivelul brațelor sau picioarelor;
- oboseală;
- somnolență;
- probleme cu somnul;
- probleme cu memoria;
- schimbări de personalitate și depresie;
- inabilitatea de a efectua activitățile zilnice.

Programează-ți o întâlnire la doctor dacă ai oricare dintre aceste semne, dar reține că diferite stări de sănătate pot declanșa apariția acelorași simptome. Nu ar trebui să crezi că ai o tumoare pe creier doar pentru că observi câteva dintre acestea.
Discută cu medicul tău mai întâi.

Factori de risc


Medicii nu știu de ce apar tumorile cerebrale. Cu toate acestea, mai mulți factori pot crește riscul de a dezvolta tumori cerebrale. Acestea includ următoarele:

Vârsta - riscul creșterii tumorilor cerebrale crește atunci când înaintezi în vârstă. Potrivit oamenilor de știință, tumorile cerebrale sunt mai frecvente la adulții în vârstă, dar această afecțiune poate afecta pe oricine. Unele tipuri de tumori cerebrale se dezvoltă aproape întotdeauna la copii.

Radiații - persoanele care sunt expuse la radiații au un risc mai mare de a dezvolta tumori cerebrale. Dar este vorba numai de radiațiile ionizate care includ radioterapia pentru tratamentul cancerului și expunerea la radiații legate de bombe atomice.

Genetică - ereditatea poate juca, de asemenea, un rol important, deoarece pot apărea tumori cerebrale la persoanele cu un istoric în familie al acestei afecțiuni.

Dacă observi modificări ale stării tale de sănătate, cel mai bine este să stai de vorbă cu un doctor, pentru a te asigura că totul este în regulă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod