Vaccinul pentru diabet este programat pentru testare în 2018

După o perioadă de 25 de ani de cercetări dedicate, un potențial vaccin pentru diabetul de tip 1 a fost creat în Franța și urmează să fie testat în studiile clinice pe eșantioane de oameni. Poți citi mai multe despre vaccinul pentru diabet în rândurile ce urmează și să afli ce impact va avea reușita acestui vaccin asupra oamenilor din întreaga lume.

Ce este vaccinul pentru diabet și când va fi gata?


Diabetul de tip 1 este o boală autoimună, care afectează atât copiii, cât și adulții și nu poate fi vindecată sau prevenită în prezent. Pentru a gestiona diabetul de tip 1, persoanele care suferă de această afecțiune trebuie să își monitorizeze în mod constant nivelul de glucoză din sânge și să echilibreze acest nivel cu ajutorul injecțiilor cu insulină, un program constant de exerciții fizice și o dietă sănătoasă recomandată de un medic specialist, pentru a evita complicațiile care pot amenința viața.

Unele studii au sugerat că diabetul de tip 1 ar putea fi corelat cu infecțiile virale, ceea ce i-a determinat pe unii oameni de știință să propună posibilitatea creării unui vaccin pentru această boală.
În Finlanda, cercetătorii au explorat această legătură și un potențial vaccin care ar putea funcționa în ultimii 25 de ani. După această călătorie științifică elaborată și îndelungată, cercetătorii cred că au găsit un grup viral care poate declanșa diabetul de tip 1. Echipa de cercetători a creat un prototip al vaccinului care va intra în studii clinice la oameni până în anul 2018.

Deși este puțin probabil ca vaccinul să devină un tratament imediat pentru toate cazurile de diabet de tip 1, dacă studiile clinice vor avea succes, acest lucru va schimba dramatic viitorul bolii și le va influența semnificativ viața oamenilor.
Până în acest moment, pacienții cu diabet de tip 1 trebuie să gestioneze vigilent boala. Complicațiile bolii, care pot rezulta atunci când aceasta nu este identificată sau este ținută sub control ineficient, pot varia de la infarct miocardic până la accident vascular cerebral, amputare, insuficiență renală și chiar și pierderea vederii.

Amenințarea acestor complicații plutește în mod constant în viața persoanelor care suferă de diabet de tip 1. Din păcate, după cum a observat echipa de cercetători, acest vaccin nu ar putea fi și un remediu pentru diabet.
Dacă va avea succes, va putea preveni apariția acestei afecțiuni, schimbând viața a milioane de oameni din întreaga lume. Rămâne doar să așteptăm studiile și un vaccin pentru diabet eficient.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod