Zahăr

12 semne ale consumului de zahăr în exces



Piele uscată

Pielea uscată poate fi asociată cu nivelul ridicat de zahăr din sânge din diferite motive:

- urinarea excesivă deshidratează organismul într-o măsură încât pielea începe să se usuce
- problemele de piele sunt un semn al aterosclerozei, adică întărirea şi îngustarea arterelor şi o reducere concomitentă a circulaţiei sanguine, o boală care apare adesea la diabetici
- nervii deterioraţi pot întrerupe funcţionarea normală a glandelor sudoripare şi afectează echilibrul piele-apă.


Dificultăți de concentrare

Nivelul ridicat de zahăr împiedică intrarea glucozei în celulele creierului, astfel încât creierul întâmpină dificultăți în obținerea energiei. Acest lucru afectează negativ viteza de gândire și de luare a deciziilor.

Vedere neclară

Vederea încețoșată este, de asemenea, rezultatul unui efect de deshidratare datorat nivelului ridicat de zahăr din sânge şi care afectează celulele ochiului. Ca urmare, ele se deformează și ochiul își pierde capacitatea de a se focaliza în mod corespunzător.

Vindecarea lentă a rănilor şi tăieturilor

Acest lucru se datorează leziunilor vasculare, ca urmare a nivelului ridicat de zahăr.
Aceasta duce la o agravare a circulației sângelui, în special la nivelul membrelor, precum și la o nutriție insuficientă a țesuturilor.

Impotenţa


Dificultățile erecţiei pot apărea, de asemenea, pe fundalul unui nivel ridicat de glucoză din sânge. O erecție sănătoasă necesită nervi sănătoși, un flux sanguin bun și un echilibru adecvat al hormonilor. Cu toate acestea, un exces de zahăr din sânge poate afecta negativ fiecare dintre aceste sisteme.

Iritabilitate


Potrivit cercetărilor, persoanele cu un nivel ridicat de zahăr sunt mai îngrijorate, iritabile și au tendința de depresie.

Modificările nivelul de glucoză afectează în mod negativ activitatea creierului.
Ca rezultat, starea noastră de spirit se înrăutățește brusc.

Zaharul afectează, de asemenea, absorbția unui alt nutrient responsabil pentru starea de spirit: cromul. Acest mineral este necesar pentru a menține un nivel stabil de zahăr din sânge, deoarece insulina, care curăță glucoza din sânge, nu poate funcționa corespunzător fără ea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod