Coriandru

16 beneficii uimitoare ale coriandrului

Coriandrul aduce beneficii pentru sănătate în cazul inflamaţiei pielii, nivelurilor ridicate ale colesterolului, diaree, ulceraţii la nivelul gurii, anemie, indigestie, tulburări menstruale, variolă, conjunctivită, afecţiuni ale pielii şi oscilaţii ale glicemiei.
Ce este coriandrul?

Coriandrul este o plantă folosită pe scară largă în întreaga lume ca şi condiment, garnitură sau decor pentru diverse mâncăruri. Frunzele şi fructele sale au o aromă plăcută şi uşor de recunoscut. Se foloseşte în mod obişnuit crud sau uscat.

Informaţii nutriţionale

Coriandrul aduce multe beneficii sănătăţii, însă marea majoritate a oamenilor nu le cunosc. Are 11 componente ale uleiurilor esenţiale, 6 tipuri de acizi (inclusiv acidul ascorbic, adică vitamina C), minerale şi vitamine, fiecare având o serie de proprietăţi benefice.

Beneficiile pentru sănătate ale coriandrului sunt:


Reduce inflamaţia pielii
Cineola, una dintre cele 11 componente ale uleiurilor esenţiale, şi acidul linoleic sunt prezente în coriandru şi au proprietăţi antireumatice şi antiartritice. Ele ajută la reducerea umflăturilor cauzate de cele două afecţiuni. Pentru inflamaţia cauzată de disfuncţia renală sau anemie este, de asemenea, util pentru că unele componente pe care le conţine contribuie la inducerea urinării şi eliberarea excesului de apă din organism.
Reducerea inflamaţiei pielii poate duce la reducerea disconfortului şi îmbunătăţirea aspectului pielii.

Beneficii coriandru: Afecţiuni ale pielii
Proprietăţile dezinfectante, detoxifiante, antiseptice, antifungice şi antioxidante ale coriandrului sunt ideale pentru curăţarea pielii în cazul eczemelor, uscăciunii sau a infecţiilor fungice.

Nivelul scăzut al colesterolului
Unii dintre acizii prezenți în coriandru, cum ar fi acidul linoleic, acidul oleic, acidul palmitic, acidul stearic și acidul ascorbic (vitamina C) sunt foarte eficienți în reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, aceştia reduc nivelul depunerii colesterolului rău (LDL) de-a lungul pereților interiori ai arterelor și venelor, ceea ce poate duce la probleme cardiovasculare grave, cum ar fi arteroscleroza, atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale. Mai important, coriandrul ajută la creșterea nivelului colesterolului sănătos (HDL), care funcționează ca o linie de apărare preventivă împotriva unui număr de condiții periculoase.


Tratament pentru diaree
Unele componente ale uleiurilor esențiale găsite în coriandru, cum ar fi Borneol și Linalool, ajută la digestie, funcționarea corectă a ficatului și a intestinelor, contribuind totodată la reducerea diareei. De asemenea, este util în tratarea diareei cauzată de acțiunea microbiană și fungică, deoarece componente precum Cineole, Borneol, Limonen, Alfa-pinen și beta-federen au efecte antibacteriene. Coriandrul este, de asemenea, tot mai popular ca mijloc de prevenire a grețurilor, vărsăturilor și a altor tulburări de stomac. În plus, frunzele proaspete de coriandru sunt aperitive excelente pentru a pregăti intestinele pentru o masă bogată.

Beneficii coriandru: Reglează presiunea sanguină
Consumul de coriandru s-a dovedit a reduce pozitiv tensiunea arterială la mulți pacienți care suferă de hipertensiune arterială. Interacțiunea dintre ionii de calciu și colinergic, cunoscut mai des ca acetilcolină, relaxează tensiunea vaselor de sânge, reducând astfel șansele unui număr de afecțiuni cardiovasculare, inclusiv infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale.

Tratamentul ulceraţiilor bucale
Citronelolul, o componentă a uleiurilor esențiale din coriandru, este un excelent antiseptic.
În plus, alte componente au efecte antimicrobiene și de vindecare care previn înrăutăţirea rănilor. Acestea ajută la accelerarea procesului de vindecare a ulceraţiilor și, de asemenea, împrospătează respirația. Coriandrul este adesea folosit ca o componentă antiseptică a pastelor de dinți naturale. De fapt, înainte de inventarea pastei de dinți, oamenii ar fi mestecat semințe de coriandru pentru a reduce respirația urât mirositoare!

Beneficii coriandru: Previne anemia
Are un conținut ridicat de fier, care ajută direct persoanele care suferă de anemie. Conținutul scăzut de fier din sânge poate duce la respirație îngreunată, palpitații ale inimii, oboseala extremă și scăderea funcțiilor cognitive. De asemenea, fierul crește nivelul de energie și forță și îmbunătăţeşte sănătatea oaselor.

Proprietăți anti-alergice
Coriandrul are proprietăți antihistaminice care pot reduce afecțiunile inconfortabile ale alergiilor sezoniere și ale rinitei.
Uleiul de coriandru poate fi de asemenea utilizat pentru a reduce reacțiile alergice la contactul cu plantele, insectele, alimentele și alte substanțe care pot provoca reacții alergice la nivelul pielii sau când sunt consumate. Pe plan intern, poate preveni anafilaxia, urticaria și inflamaţia periculoasă a gâtului și a glandelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod