5 beneficii ale statului cu picioarele ridicate la perete

Ne trăim viaţa în viteză şi suntem într-o continuă mişcare. De aceea, iată un exerciţiu eficient care nu necesită mult efort şi timp!
Acest exerciţiu te ajută să scapi de oboseală şi să îţi îmbunătăţeşti simţitor dispoziţia în doar 20 de minute.

Ridicatul picioarelor la perete


- Alege o poziţie confortabilă lângă un perete şi pune-ţi o pernă moale sub partea inferioară a spatelui

- Ridică picioarele şi întinde-le de-a lungul peretelui. Mâinile trebuie să fie relaxate de o parte şi de alta a corpului

- Stai în această poziţie timp de 15-20 de minute.

Este important ca hainele să nu blocheze sau să interfereze cu circulaţia sângelui. Alege să porţi cele mai confortabile haine de casă. Acest exerciţiu nu seamănă cu unul obişnuit, ci mai degrabă poate fi asociat cu yoga sau cu o tehnică de relaxare. Cu toate acestea, el aduce multe beneficii sistemului circulator.
În cazul unor leziuni recente sau cronice ale picioarelor sau ale coloanei vertebrale, acest exerciţiu nu este recomandat. În plus, mulţi începători fac următoarele greşeli: stau prea departe de perete sau prea aproape de el şi îşi pun o rolă subţire sub gât. Astfel de acţiuni provoacă tensiune musculară şi pot interfera cu poziţia coloanei vertebrale.

Care sunt beneficiile statului cu picioarele ridicate la perete?


Senzaţia de greutate în picioare dispare

Senzaţia de umflare şi greutate în picioare este legată de circulaţia sanguină precară. Printre altele, acest lucru ar putea fi cauzat de o funcţionare defectuoasă a inimii sau a rinichilor, exces de greutate sau o dietă nesănătoasă. Desigur, trebuie să descoperi motivul şi să tratezi.
Dar, acest exerciţiu ar putea fi o adăugare la tratamentul principal, deoarecere ridicarea picioarelor contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Nu mai oboseşti când porţi tocuri înalte

Nimeni nu contestă faptul că femeile arată grozav atunci când poartă tocuri înalte. Cu toate acestea, dacă obişnuieşti să porţi constant acest tip de încălţăminte, aceasta poate să îţi distrugă sănătatea. Femeile se simt adesea obosite când poartă tocuri înalte din cauza distribuţiei greşite a greutăţii corporale pe care o cauzează. După o zi lungă de stat în pantofi, ar fi minunat să îţi ridici picioarele pentru câteva minute şi să le oferi odihna de care au nevoie schimbând poziţia corpului şi îmbunătăţind canalul venos.
În plus faţă de acest exerciţiu, ai putea să îţi masezi uşor picioarele şi să faci un duş cald.

Digestia ta se va îmbunătăţi

Alimentarea cu sânge a organelor interne este îmbunătăţită prin drenajul sângelui din picioare. Muşchii care sunt responsabili pentru peristaltismul stomacului (o contracţie musculară necesară în procesul digestiei) devin tonifiaţi. În acelaşi timp, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine îmbunătăţeşte activitatea sistemului digestiv. Dacă faci acest exerciţiu, majoritatea substanţelor nutritive pe care le consumi vor fi absorbite rapid.

Reduce nivelul de stres

În această poziţie, vei fi mai relaxată şi vei respira mai profund. Corpul primeşte mai mult oxigen şi circulaţia sanguină se îmbunătăţeşte, alimentând toate organele interne cu nutrienţi.
Acest lucru este benefic pentru sistemul nervos şi reduce tensiunea musculară din jurul tâmplelor, gâtului şi stomacului.

Calitatea somnului se va îmbunătăţi

Unul dintre motivele pentru insomnie este senzaţia neplăcută de la nivelul picioarelor. Exerciţiile regulate pentru picioare te vor ajuta să scapi de aceste simptome. În plus, creierul va primi mai mult oxigen printr-o respiraţie corectă şi prin îmbunătăţirea circulaţiei sanguine. Astfel, somnul va deveni mai bun şi mai profund. A rămâne în această poziţie este asemănător cu meditaţia, adică o persoană nu va fi distrasă de problemele minore, lâsând corpul şi mintea liniştite.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod