6 semne că organismul tău este plin de toxine

Toxinele se află peste tot în jurul tău. Apa pe care o bei, aerul, mâncarea sau chiar telefonul mobil pot transmite bacterii care favorizează îmbolnăvirile, iar pe termen lung se pot declanșa afecțiuni cronice. Învață să recunoști cele 6 semne subtile că organismul tău este plin de toxine și ia măsuri pentru a preveni consecințele negative.
Ritmul de acumulare a toxinelor în corpul tău este destul de rapid și se poate ajunge la un moment critic în care se declanșează boli grave. Din fericire nu ai de ce să aștepți să se întâmple așa ceva, ci poți remarca din timp principalele semne că organismul tău este plin de toxine. Multe dintre manifestările care nu te îngrijorează ar putea fi legate de un exces de substanțe nocive în corpul tău. 
Pentru a preveni riscurile asociate specialiștii au realizat o listă cu indiciile legate de elementele chimice care te afectează. Chiar dacă nu ai cum să ocolești complet expunerea la ele, de îndată ce observi simptome de pe listă poți discuta cu medicul tău pentru a crea o strategie utilă care te va fortifica din interior.

 
Iată care sunt principalele semne că organismul tău este plin de toxine:

 
1. Gândirea în ceață

Starea de confuzie, pierderile temporare de memorie sau problemele de concentrare sunt semne ale gândirii în ceață și pot fi rezultatul iritațiilor cauzate de substanțele chimice la care te expui. „Toxinele cauzează reacții negative în lanț, rezultatul fiind inflamațiile grave care elimină vitaminele și mineralele și afectează producția de hormoni de care corpul are nevoie pentru a funcționa optim.
Creierul este una dintre zonele afectate”
, explică dr. Janette Nesheiwat, medic de familie.

 
2. Constipația

Dacă alegi să consumi des alimente procesate vei ingera și o cantitate semnificativă de ingrediente artificiale cum sunt conservanții, coloranții sau aromele. „Consecința unui astfel de meniu va fi constipația. Este un mesaj pe care ți-l dă corpul că trebuie să te oprești și să ai mai multă grijă de tine. Alege alimentele organice, limitează consumul de alcool și bea cel puțin 2l de apă în fiecare zi pentru a regla digestia în mod natural”, recomandă dr. Nesheiwat.

 
3. Energia redusă

În cadrul studiilor realizate s-a identificat o legătură directă între oboseala cronică și expunerea la toxine precum pesticidele, solvenții sau metalele grele. „Dacă se acumulează prea multe toxine în organism rinichii și ficatul vor fi supuși unei presiuni crescute pentru a le elimina, iar manifestările caracteristice vor fi oboseala constantă și energia foarte redusă”, spune dr.
Nesheiwat.

 
4. Mirosul neobișnuit al corpului

Un semn destul de grav al excesului de toxine din corp este modificarea mirosului. „Organismul creează mirosuri ca produs secundar al metabolizării substanțelor ingerate sau inhalate. Dacă remarci că mirosul corpului sau al urinei s-au modificat este un semn clar că ai acumulat prea multe toxine. Și respirația urât mirositoare indică faptul că organismul încearcă să îndepărteze multe toxine”, potrivit dr. Nesheiwat.

 
5. Problemele dermatologice neobișnuite

Șampoanele, balsamurile, săpunurile sau loțiunile conțin foarte multe ingrediente chimice. „Pielea este cel mai mare organ și poate expune întreg corpul unei cantități ridicate de toxine. În unele cazuri substanțele nocive pot cauza acnee, pungi sub ochi, eczemă sau umflarea feței, chiar dacă până acum nu ai avut asemenea probleme.
Cel mai bine este să optezi pentru produse cu o listă scurtă de ingrediente, cât mai naturale și dacă este posibil organice”
, recomandă dr. Nasimeh Yazdani.

 
6. Durerile musculare sau de articulații

Pare foarte simplu să mergi la fast food când ai avut o zi stresantă la serviciu sau dacă ai foarte multe lucruri de rezolvat, dar dacă transformi aceste mese într-un obicei zilnic toxinele se vor acumula rapid în organismul tău. În cadrul unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea George Washington s-a constatat că burgerii și celelalte elemente din meniul de la fast food cresc cantitatea totală de ftalați din organism. Rezultatul acumulării acestor substanțe pot fi durerile musculare sau de articulații, aparent inexplicabile, dar care apar din ce în ce mai des.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod