6 soluții pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit

Te simți descurajat și ai impresia că succesul te ocolește numai pe tine? Nu te lăsa intimidat de obstacole, ci adoptă soluții utile pentru a favoriza optimismul, astfel încât să începi să privești fiecare problemă ca pe o șansă de a învăța ceva nou în timp ce aștepți ocazia potrivită pentru a te face remarcat.
Ți se pare că în ultima perioadă toate încercările tale  de a avea succes s-au concretizat în eșecuri? Nu ai niciun motiv să privești situația în alb și negru pentru că este posibil să nu fi ales activitățile care îți valorifică abilitățile în mod optim sau să le fi inițiat într-un moment nepotrivit. Testează câteva soluții propuse de specialiști care te vor ajuta să ai o imagine pozitivă despre propria persoană, chiar dacă te situezi într-o zonă gri și ți se pare că va fi greu să ai din nou succes.
Optimismul, voia bună și zâmbetele te fac să sesizezi mai ușor oportunitățile care te așteaptă și să valorifici rapid șansele pe care le întâlnești.
Nu privi mereu în jos și nu te desconsidera doar pentru că nu ai succes în mod uniform, ci învață mereu lucruri noi pentru a fi pregătit pentru întâmplările neprevăzute.

 
Iată ce soluții poți aplica pentru a-ți ameliora starea de spirit:

 
1. Ieși din rutină

Poți schimba felul în care te simți dacă variezi rutina zilnică. De exemplu, alege un drum diferit spre serviciu sau poartă o ținută diferită de ceea ce alegi de obicei.

 
2. Fă o plimbare

Este foarte util să faci o plimbare alături de câinele tău, de un prieten sau de partenerul tău. Mișcarea te va face să devii mai optimist și să te distanțezi de problemele care te preocupă constant. Este ideal să te plimbi într-un loc care te face să zâmbești, de exemplu un parc de distracții sau chiar o parte a orașului în care poți rezolva alte responsabilități pe care le ai după ce ai terminat plimbarea.
Nu exclude nici plimbările la mall pentru că vei face destul de multă mișcare dacă vrei să identifici produsele aflate la ofertă.

 
3. Petrece timp în natură

Nu strică să planifici și o aventură în mijlocul naturii pentru a te simți reconfortat în plan psihologic. Mergi cu bicicleta, escaladează munții sau relaxează-te în canoe. Reprezintă o modalitate interesantă de a face exerciții fizice intense fără să te plictisești.

 
4. Consumă mai multe fructe și legume

O dietă sănătoasă nu va preveni numai obezitatea și afecțiunile cronice, ci favorizează inclusiv echilibrul emoțional. În cadrul studiilor realizate în Australia s-a constatat că adulții care consumă cel puțin 5 porții de fructe și legume în fiecare zi se simt mulțumiți și sunt afectați foarte rar de depresie.
Dacă se ajunge la opt porții pe zi, cercetătorii consideră că efectul pozitiv asupra stării de dispoziție este similar cu diferența dintre șomaj și dobândirea unui job nou.

 
5. Dormi mai mult

Uită de filmele pe care le vezi la ore târzii și mergi la culcare mai devreme. Somnul suplimentar îți va da multă energie a doua zi și vei fi pregătit să faci față problemelor fără să te descurajezi sau să te îngrijorezi excesiv.

 
6. Impune-ți să zâmbești

Poate credeai că nu trebuie să zâmbești decât când ai un motiv, dar specialiștii te contrazic. Gestul de a zâmbi te va face să te simți imediat mai fericit, chiar și în absența unui motiv special. Nu te simți ciudat dacă zâmbești fără motiv, ci poți încerca să găsești lucruri mărunte care îți dau o stare de bine și te fac să fii recunoscător pentru tot ce ai în prezent.
Poți urmări comedii sau poți citi glume online în fiecare zi.
Indiferent dacă este creat sau spontan, fiecare zâmbet contribuie semnificativ la ameliorarea echilibrului la nivel psihologic.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod