Beneficiile ardeiului iute pentru sănătate

Beneficiile ardeiului iute pentru sănătate continuă să crească cu o viteză considerabilă, similar cu popularitatea tot mai mare a consumului de alimente iuți sub diferite forme.
Iuțeala și beneficiile ardeiului iute pentru sănătate provin de la o substanță chimică numită capsaicină.

Din punct de vedere istoric, adaosurile picante la alimente au ajutat la prevenirea deteriorării în climatele calde înainte de inventarea refrigerării.

Proprietățile antimicrobiene ale capsaicinei inhibă până la 75% din creșterea bacteriilor.

Adăugarea de ardei iute, sosuri și condimente picante în alimentație continuă să ne protejeze de toxiinfecțiile alimentare, chiar dacă acum refrigerăm alimentele. Pentru a maximiza aceste beneficii pentru sănătate, consumul unui ardei cât mai iute ar mări aceste efecte.

Beneficiile ardeiului iute pentru sănătate


Ajută la buna funcționare a tractului digestiv


Capsaicina din ardei acționează ca un anti-iritant. Persoanelor cu ulcer li s-a spus ani de-a rândul să evite alimentele picante, dar cercetările au arătat că ardeii sunt benefici pentru ulcer.

De exemplu, pulberea de ardei iute conține o mulțime de antioxidanți și alte substanțe chimice care ajută în cazul problemelor digestive, cum ar fi reducerea gazelor intestinale, vindecarea diareei.
De asemenea, acționează ca un remediu natural pentru crampe.

Face acest lucru prin reducerea acidității din tractul digestiv care provoacă ulcere. De asemenea, ajută la producerea salivei și stimulează sucurile gastrice, ajutând digestia.

Promovează sănătatea inimii


De asemenea, ajută sistemul circulator și previne bolile de inimă prin scăderea colesterolului seric din sânge și reduce depozitele de lipide și, prin urmare, inversează coagularea excesivă a sângelui. De asemenea, dilată vasele de sânge pentru a ajuta fluxul sanguin.

Atenuează migrenele


Ai avut vreodată o durere într-o parte a corpului care a fost singura ta preocupare până când a apărut o altă durere care a fost și mai gravă? Durerea inițială a dispărut pur și simplu când creierul tău s-a concentrat pe noua leziune.

Acest fenomen este ceea ce se întâmplă cu o migrenă atunci când consumi ardei iute. Corpul tău devine desensibilizat la migrenă și senzația generală de durere este diminuată.

Ameliorează durerile articulare


Datorită proprietăților puternice de calmare a durerii ale capsaicinei din ardei, aceasta poate fi aplicată pe piele pentru a reduce substanța chimică P, ingredientul care transmite mesaje de durere către creier.

În cele din urmă, receptorii durerii se epuizează prin terminarea rezervelor organismului. Odată ce se întâmplă acest lucru, capsaicina acționează ca un analgezic.
Este folosit eficient pentru zona zoster, neuropatie HIV și alte tipuri de durere.

Îmbunătățește metabolismul - Promovează pierderea în greutate


Ardeii picanți accelerează rata metabolică prin generarea proceselor termogenice în corpul nostru care generează căldură.

Acest proces utilizează energie și, prin urmare, arde calorii suplimentare. În plus, dacă la micul dejun se consumă ardei iute, apetitul este suprimat în restul zilei, ceea ce în cele din urmă ajută la pierderea în greutate.

Poate chiar modifica proteinele din organism pentru a combate acumularea de grăsime.

Capsaicina a fost, de asemenea, studiată ca o metodă holistică pentru pierderea în greutate. Ea distruge selectiv fibrele nervoase care trimit mesaje de la stomac la creier.

Oprește psoriazisul din evoluție


Psoriazisul este o afecțiune a pielii care are ca rezultat pete albe pe piele. Crema cu capsaicină va reduce semnificativ numărul de celule la replicare și ajută la inversarea leziunilor autoimune ale pielii.

Reduce riscul de cancer


Deoarece capsaicina din pulpa de ardei are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, este studiată ca un remediu împotriva cancerului. Reduce creșterea celulelor canceroase de prostată, lăsând în același timp celulele normale nevătămate.

De asemenea, conform cercetărilor, consumul de cantități mari de ardei este eficient împotriva cancerelor de sân, pancreas și vezică urinară.


Combate gripa, răceala și infecțiile fungice


Ardeiul iute este plin de beta caroten și antioxidanți care susțin sistemul imunitar și ajută în lupta împotriva răcelii și gripei.

Cercetările au descoperit că spray-urile nazale care conțin capsaicină reduc congestia. Creșterea temperaturii corpului din ingestia de ardei iute declanșează sistemul imunitar în acțiune în lupta împotriva norovirusului (răceala) și virusurilor gripei.

Consumul de ardei iute luptă împotriva a 16 tulpini de ciuperci prin reducerea agenților patogeni fungici.

Previne respirația urât mirositoare


Consumul de pudră de ardei iute acționează ca un dezinfectant pentru aerul pe care îl expiri, îmbunătățind mirosul respirației.

Previne alergiile


Datorită beneficiilor antiinflamatorii ale capsaicinei, ardeiul iute poate ajuta la prevenirea alergiilor și a simptomelor alergiilor.

Sursă: pepperhead
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod