Ce se întâmplă dacă renunți la zahăr, cafea, lactate și gluten pentru o lună


Lachlan Brown a călătorit timp de șase luni și a urmat o dietă bazată pe cartofi prăjiți, sucuri și bere, iar obiceiurile sale nesănătoase au avut un impact semnificativ asupra stării sale generale de sănătate. Însă iată ce se întâmplă dacă renunți la zahăr, cafea, lactate și gluten pentru o lună!

Ce schimbări au loc în corpul tău când renunți la zahăr, cafea, lactate și gluten timp de o lună?


Lachlan Brown observase că stomacul său crescuse considerabil. După ce s-a cântărit, a observat că s-a îngrășat 7 kilograme în 6 luni. Brown a fost atât de surprins, încât s-a gândit să renunțe la sucuri, alcool, zahăr, gluten, cafea, ouă și lactate pentru o lună întreagă. Din cauza faptului că alimentele sunt pline de aditivi care afectează în mod vizibil sănătatea, acesta a acceptat provocarea. A urmat o dietă bazată în principiu pe alimente ecologice: legume, carne de pui, carne de porc, fructe, orez și cartofi. A prioritizat cantitățile mari de legume, salatele și carnea în fiecare zi.
În plus, a introdus ceaiul verde în dieta sa. Mai exact, a consumat aproximativ 4-5 căni de ceai verde pe zi.

În primele zile, Brown simțea în mod constant că îi era foame. Simțea și că este lipsit de energie. Înainte de acest experiment, bea 3 cafele pe zi. Zahărul și cofeina îi stimulau glandele suprarenale, iar absența lor a dus la o întârziere în organism, care a dispărut după câteva zile.

După o săptămână, Brown a observat că avea mai multă energie pe tot parcursul zilei. De asemenea, simțea că se poate concentra mult mai bine când lucra. Atunci când se baza pe cafea, nivelul său de energie fluctua. Acest lucru nu a avut loc în timpul experimentului.
A aflat că, potrivit unui studiu realizat de Harvard, cofeina duce la scăderea și creșterea nivelului de energie. Această substanță poate afecta și modul în care dormi. De asemenea, a aflat că o alimentație nepotrivită poate provoca oboseală.

Ce schimbări au avut loc când a renunțat la zahăr, cafea, lactate și gluten pentru o lună?


A slăbit 3 kilograme într-o lună


Înainte de experiment, Brown consuma de obicei 1-3 beri seara. Acesta era motivul pentru care simțea că stomacul său este mai mare. Suspiciunile lui au fost confirmate când a renunțat la alcool. În decurs de o săptămână, a observat că s-a simțit mai puțin plin și mai slab. De asemenea, a constatat că starea lui de spirit s-a îmbunătățit. 

Condiția fizică s-a îmbunătățit


Având în vedere că nivelul energiei a crescut, Brown a mers la sală mai des. A descoperit că, în timpul experimentului, putea să ridice greutăți mai grele și să facă mai multe exerciții.
De asemenea, alerga aproximativ 5 kilometri, de două ori pe zi. Din moment ce nu se mai baza pe cafea sau energizante pentru un plus de energie, și-a dat seama că exercițiile fizice și alergatul îi ofereau un stimulent perfect.

Calitatea somnului s-a îmbunătățit semnificativ


Brown a recunoscut că avea mereu probleme cu somnul. În timpul experimentului a dormit mult mai bine. Nu s-a mai trezit în timpul nopții, lucru care era foarte rar pentru el. Studiile realizate de-a lungul timpului sugerează că zahărul din dietă afectează calitatea somnului. 

Brown a declarat că această experiență a fost incredibilă, dar și dificilă. Energia și starea sa mentală au avut de câștigat, a slăbit, calitatea somnului a fost cu mult mai bună și a simțit că este într-o formă fizică grozavă.
De aceea, a hotărât să continue acest nou stil de viață. Singura mențiune a fost că probabil că va mai bea câte o bere din când în când.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod