Cum îți afectează mahmureala creierul

Știi deja că nu ar trebui să bei și să conduci. Dar ce părere ai despre condusul în dimineața de după o noapte în care ai băut alcool? Potrivit unei noi analize, chiar și acest lucru ar putea fi problematic, deoarece efectele alcoolului asupra creierului pot să rămână neschimbate chiar și după ce substanța chimică a părăsit sângele nostru. Iată cum îți afectează mahmureala creierul!

Modalitățile prin care îți afectează mahmureala creierul


Analiza care a fost publicată în revista Addiction a constatat că o noapte în care bei mult poate afecta cogniția de a doua zi, inclusiv memoria, atenția, coordonarea și chiar abilitatea de a conduce. Descoperirile acestea demonstrează că mahmureala poate avea consecințe grave pentru realizarea activităților de zi cu zi, cum ar fi condusul și abilitățile necesare la locul de muncă, printre care se numără concentrarea și memoria.

Este cunoscut faptul că alcoolul poate afecta temporar gândirea și coordonarea, în timp ce persoana în cauză este intoxicată.
Dar dacă un consum de alcool dăunează cogniției de a doua zi, adică atunci când persoana este mahmură, este mai puțin clar, studiile pe acest subiect având rezultate conflictuale. În cadrul analizei, cercetătorii au luat în considerare datele din 19 studii anterioare care au implicat mai mult de 1.100 de persoane. Toate studiile au testat abilitățile de gândire ale oamenilor din ziua de după o noapte în care au băut foarte mult, când nivelul alcoolului din sânge a fost mai mic de 0,02%. 

Unele studii au fost realizate într-un laborator, ceea ce înseamnă că oamenii de știință le-au dat oamenilor cantități precise de alcool înainte de a le testa abilitățile de gândire, iar alte studii au fost naturale, ceea ce înseamnă că cercetătorii le-au spus oamenilor să vină la laborator după o noapte tipică de băut social.
Studiul a constatat, în ansamblu, că oamenii care au fost mahmuri au avut o atenție mai scăzută, precum și probleme cu memoria și abilitățile de coordonare, în comparație cu cei care nu au fost mahmuri. Câteva dintre studii au testat capacitatea oamenilor de a conduce vehicule, folosind simulări. Studiile au constatat că, atunci când oamenii au fost mahmuri, capacitatea lor de a controla un vehicul a fost afectată, în comparație cu momentele în care nu au fost mahmuri. Deși mulți oameni cred că este bine să conduci dimineața după ce ai băut cu o seară înainte, se pare că încă suntem afectați a doua zi, chiar și după ce alcoolul a ieșit din organism.

În general, studiile sugerează că unele dintre lucrurile care se întâmplă cu procesul de gândire în combinație cu alcoolul continuă pe tot parcursul perioadei de mahmureală.
Acest lucru înseamnă că, dacă ai un examen, este posibil să nu îți aduci aminte lucrurile la fel de bine ca atunci când nu bei cu o seară înainte. Și dacă conduci, s-ar putea să nu reușești să reacționezi la fel de eficient atunci când semaforul schimbă lumina în roșu. Totuși, cercetătorii au remarcat că unele studii nu au luat în considerare alți factori care ar putea afecta abilitățile de gândire, cum ar fi fumatul sau lipsa de somn. Cercetătorii au solicitat studii suplimentare care testează efectele alcoolului asupra cogniției, în special asupra funcțiilor executive ale oamenilor, care includ luarea deciziilor și rezolvarea problemelor.
Sunt necesare mai multe cercetări privind efectele mahmurelii asupra siguranței și productivății la locul de muncă. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod