Infarct

Cum să faci diferenţa între infarct şi un atac de panică

Un atac de cord şi un atac de panică au simptome asemănătoare, cum ar fi durere puternică în piept, transpiraţie, senzaţie de înţepătură, respiraţie neregulată şi greaţă.
Faptul că un atac de cord, adică infarctul miocardic, poate provoca panică nu face altceva decât să creeze şi mai multă confuzie cu privire la asemănarea aparentă dintre cele două.

Cum să recunoşti un atac de cord/infarct


- Oamenii descriu durerea din tipul infarctului ca fiind o durere constrictivă.
- De regulă, durerea apare în centrul pieptului şi se poate duce în jos de-a lungul braţului stâng şi de-a lungul spatelui.
- Durerea se poate răspândi şi în zona gâtului, dinţilor şi maxilarului.
- Intensitatea durerii se poate schimba.

- Durerea durează mai mult de 5 minute.
- Senzaţia de durere este, în general, restrânsă în majoritatea cazurilor la braţul stâng. Acest lucru e adesea însoţit de o transpiraţie rece, lipicioasă, senzaţie de greaţă şi chiar arsură.
- La intensitatea cea mai mare din timpul unui infarct, oamenii se confruntă cu o teamă concentrată exclusiv pe durerea din piep şi le e frică că ar putea muri.

Cum să recunoşti un atac de panică:


- Simptomele unui atac de panică ajung în momentul de vârf după 10 minute.
- Durerea e concentrată în regiunea pieptului, dar e instabilă, ea urcă, apoi coboară.
- Senzaţia de amorţeală care apare nu se limitează la braţul stâng, ci poate apărea şi la braţul drept, picioare şi degete.
- În timpul atacurilor de panică, oamenii se confruntă cu temeri iraţională, cum ar fi frica de sufocare sau de nebunie.


Așteptarea nu este cea mai bună soluție în niciunul dintre cazuri. Dacă se dovedește că aveți un atac de cord, ați putea muri dacă nu primiți ajutor medical, iar lipsa suportului medical în timpul unui atac de panică poate face ca simptomele să se înrăutățească și să ducă la apariția mai frecventă a atacurilor.

Sursă: brightside
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod