Cum să stai treaz dacă nu ai dormit toată noaptea: 8 soluții

Poate ai fost la o petrecere sau pur și simplu grijile te-au ținut treaz până dimineața. Problema este că începe o nouă zi de lucru și nu ai cum să dormi și să obții rezultate bune. Află ce strategie funcționează.
Nu este deloc ușor să te integrezi în ritmul obișnuit al unei zile de lucru dacă nu te-ai odihnit deloc noaptea, dar dacă folosești soluțiile potrivite vei reuși să reziști până la finalul zilei fără să cauți o pernă sau să te fure somnul pe neașteptate. Dacă emoțiile, stresul sau petrecerea plină de distracție te-au ținut treaz trebuie să începi chiar de dimineața următoare planul de atac împotriva oboselii.

 
Iată cum trebuie să procedezi pentru a reuși să stai treaz la serviciu chiar dacă nu ai dormit deloc:

 
1. Cum să stai treaz dacă nu ai dormit toată noaptea: Fă mișcare 20 de minute

Poate este ultimul lucru de care ai chef într-o dimineață fără energie, după o noapte nedormită, dar să știi că mișcarea te va ajuta să fii pe fază până seara. Poți alerga în parc sau poți încerca o plimbare în ritm alert pentru a te simți mai bine.
Vei obține o doză instantă de energie și durerile de cap nu își vor face apariția, dacă ești predispus la această afecțiune când obosești.

 
2. Nu sta tot timpul cu ochii în calculator

Folosește intervalele libere pentru a te îndepărta de ecranul computerului. Dacă te uiți tot timpul la ecran vei clipi mai rar și îți vei accentua senzația de epuizare. Nu are sens să-ți obosești în plus ochii dacă deja ai pornit cu un deficit de somn de dimineață. Mai bine ieși la aer curat, discută cu prietenii sau fă planuri pentru weekend. În acest mod vei evita lăcrimatul ochilor sau uscarea excesivă, simptome care îți vor îngreuna realizarea obiectivelor din timpul orelor de lucru.

 
3. Cum să stai treaz dacă nu ai dormit toată noaptea: Mănâncă sănătos

Deși în momentele în care ești obosit vei fi foarte tentat de bomboane, prăjituri, chips-uri, fursecuri, covrigei sau gogoși, să știi că zahărul și grăsimile în exces nu îți vor da decât un impuls de energie temporar, iar după aceea te vei simți și mai obosit decât înainte. Mai bine alege iaurtul simplu sau kefirul, alături de felii crocante de morcov ori fructe proaspete pentru a te simți revigorat.

 
4. Menține-ți mintea activă

Este bine să-ți menții inclusiv mintea trează pentru a preveni momentele în care te copleșește oboseala. Potrivit specialiștilor, este indicat să inițiezi o conversație interesantă, în care să te implici.
Nu contează ce subiect alegi, atâta timp cât este ceva care te intrigă și care îți oferă multe aspecte de analizat sau dezbătut.

 
5. Cum să stai treaz dacă nu ai dormit toată noaptea: Crește intensitatea luminii

Dacă stai într-un mediu cu o lumină difuză șansele de a adormi vor crește foarte mult, așa că este bine să crești intensitatea luminii pentru a te asigura că stai treaz până seara.

 
6. Nu uita de hidratarea optimă

Este foarte important să bei apă suficientă de-a lungul zilei. Deshidratarea va accentua epuizarea și ar putea cauza senzația de amețeală dacă nu ești atent. Alege apa plată simplă sau combinată cu felii de lămâie, lime, mango sau castravete. Evită alcoolul, cafeaua și sucurile tip cola pentru că te vor face să te simți mult mai obosit decât ești deja.

 
7. Ascultă muzică ritmată

Evită melodiile lente, care te îndeamnă să tragi un pui de somn și selectează cântece ritmate, pline de viață. Poți alege o colecție specială pentru zumba sau fitness și vei vedea că poți învinge oboseala fără probleme.
Fredonează și tu versurile preferate pentru a accentua efectul benefic.

 
8. Cum să stai treaz dacă nu ai dormit toată noaptea: Trezește-ți nasul

Da, inclusiv nasul are un rol special pentru a te menține plin de energie, gata să faci față proiectelor de la serviciu. Încearcă uleiul esențial de mentă și pe cel din lemn de cedru pentru a-ți trezi mintea și toate simțurile. Dacă nu ai la îndemână uleiurile esențiale poți alege un săpun lichid sau o cremă de mâini cu aceste ingrediente. Nu te gândi că le irosești pentru că nu pierzi des nopțile, ci ia în calcul faptul că te vor ajuta să te concentrezi mai ușor chiar și atunci când ești foarte odihnit.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod