Dureri în piept: 6 cauze

Nu presupune ce e mai rău! Dacă ai dureri în piept pot fi multiple cauze. Află care sunt riscurile.
Când ai dureri în piept ai senzația de presiune în acea zonă și panica poate apărea foarte rapid. Chiar dacă majoritatea persoanelor se grăbesc să presupună că ar putea fi vorba despre un atac de cord, de multe ori aceste dureri au o explicație foarte diferită. Nu te resemna la gândul că ai probleme cu inima, ci fă tot posibilul să afli cauza exactă a durerilor pentru a preveni apariția lor cu altă ocazie. 
Durerile întâmplătoare nu trebuie ignorate, chiar dacă nu ai avut deloc probleme de sănătate în ultima vreme. Este foarte important să mergi la un consult dacă ai dureri în piept. În acest fel vei fi mai liniștit după ce știi cu siguranță motivul pentru care au apărut durerile și ți se va prescrie un tratament adecvat pentru a remedia disconfortul.

 
Iată principalele cauze ale durerilor în piept:

 
1. Refluxul gastroesofagian

Această afecțiune apare atunci când acidul din stomac ajunge înapoi în esofag. Dacă refluxul este de gravitate medie vei resimți aceste dureri de două ori pe săptămână, iar dacă afecțiunea se agravează durerile în piept vor apărea o dată pe săptămână, dar vor fi mult mai intense.
Vei avea o senzație de arsură, precum și dificultăți la înghițire. În unele cazuri poate apărea și starea de vomă, ca reacție la încercarea de a consuma alimente sau de a bea lichide în momentele când se manifestă durerile.
Refluxul gastroesofagian este cea mai comună cauză a durerilor în piept, fiind diagnosticul obținut în 66% dintre cazurile raportate. Dacă în afară de durerile în piept ai și celelalte simptome caracteristice trebuie să le semnalezi medicului pentru a primi tratamentul adecvat cât mai curând posibil.

 
2. Durerea de sân ciclică sau non-ciclică

Uneori este foarte dificil să diferențiezi durerile în piept de durerea de sâni. Există dureri ciclice de sâni, care apar în funcție de diferitele faze ale ciclului mesntrual. În unele cazuri femeile au o sensibilitate crescută în această zonă cu 3-4 zile înainte de declanșarea sângerării menstruale. Manifestările diferă de la femeie la femeie, uneori fiind doar o ușoară senzație de presiune, iar în alte cazuri o durere puternică. Medicamentele antiinflamatoare pot preveni aceste dureri, dar dacă observi că durerea apare în același interval în fiecare lună ar trebui să mergi la un consult ginecologic. 
Durerea mamară non-ciclică nu are legătură cu menstruația, ci poate fi cauzată mai degrabă de un antrenament foarte intens care a acționat în special asupra mușchilor din zona pieptului.
Un antiinflamator te va ajuta și în acest caz, dar dacă durerea dispare foarte greu mergi la un consult pentru a te asigura că nu este vorba despre o accidentare.

 
3. Astmul

În general se consideră că astmul cauzează numai dificultăți de respirație, însă această afecțiune poate avea drept consecință și durerea în piept. Astmul afectează căile respiratorii, iar în momentul în care o persoană care suferă de această afecțiune intră în contact cu factori alergeni cum sunt polenul, praful sau mucegaiul, va respira mai greu. Căile respiratorii vor fi parțial obstrucționate și inflamate, producând mucus în exces. Astfel se ajunge la senzația de presiune de la nivelul pieptului și la dureri. Dacă durerile în piept sunt însoțite de tuse ar putea fi vorba despre astm.

 
4. Atacul de panică

Atacurile de panică pot fi extrem de intense, fiind caracterizate prin anxietate sau teamă și o serie de simptome specifice. Fiecare persoană reacționează diferit atunci când are un atac de panică, dar cel mai adesea apar palpitațiile, respirația întretăiată și durerile în piept.
În majoritatea cazurilor persoanele în cauză merg la urgențe convinse că au un atac de cord pentru a se constata că este vorba de fapt despre un atac de panică. Chiar dacă este complicat să-ți dai seama care sunt diferențele dintre cele două afecțiuni, medicul va realiza imediat și îți va prescrie tramentul potrivit pentru a te simți mai bine.

 
5. Pneumonia

Pneumonia este o infecție poate cauza dificultăți de respirație din cauza inflamației. Simptomele caracteristice acestei afecțiuni sunt tusea, febra, frisoanele și dificultățile de respirație. În unele cazuri penumonia poate provoca și dureri în piept care se intensifică în momentele în care respiri adânc sau tușești. Este esențial să mergi imediat la un consult pentru că pneumonia netratată poate fi fatală.

 
6. Atacul de cord

În unele cazuri durerile în piept se pot datora unui atac de cord. În momentul în care o persoană are un atac de cord una sau mai multe dintre arterele prin care sângele ajunge la inimă sunt blocate. Dacă inima nu are suficient oxigen apare durerea intensă, care poate fi localizată la nivelul pieptului sau poate radia spre brațul stâng și gât.
Femeile au un risc mai mare decât bărbații de a suferi un atac de cord, celelalte simptome specifice fiind respirația întretăiată, starea de greață sau vomă. Dacă în general nu ai probleme majore de sănătate este foarte probabil ca durerile în piept să se datoreze unei alte cauze, dar este bine să mergi cât mai repede la un consult pentru a scăpa de îndoieli.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod