Excesul de greutate este vinovat pentru mai mult de 7% dintre cazurile de cancer

Un studiu a ajuns la concluzia că mai mult de 7% dintre cazurile de cancer din Statele Unite sunt provocate de excesul de greutate. Cele mai mari procente ale cancerului asociate cu excesul de greutate sunt în regiunile de sud și Midwest ale Statelor Unite, dar și în Alaska și Washington.
Cele mai mici procente au fost înregistrate în Mountain States, New England și Hawaii.

Cum este corelat excesul de greutate cu mai mult de 7% dintre cazurile de cancer?


Studiile anterioare au stabilit o asociere între grăsimea corporală și cel puțin o duzină de tipuri de cancer, cel mai mare risc fiind cel pentru cancerele hepatice, uterine și esofagiene.

Noul raport, publicat în revista JAMA Oncology, a descoperit că, în perioada 2011-2015, în rândul persoanelor de peste 30 de ani, 4,7% dintre cazurile de cancer la bărbați și 9,6% dintre cazurile de cancer la femei au fost atribuite excesului de greutate - existând 37.670 de cazuri de cancer în rândul bărbaților și 74.690 în rândul femeilor în fiecare an.

Cele mai mari procente de cancer cauzat de excesul de greutate sunt în Alaska, Washington, Midwest și în zona de sud a Statelor Unite, iar cele mai mici procente în Mountain States, New England și Hawaii. Mai mult de 8% dintre cazurile de cancer din Texas și Washington D.C.
sunt asociate cu grăsimea corporală, dar numai 6% dintre cele din Colorado și 5,9% în Hawaii.

Autorul principal al studiului, Farhad Islami, un director științific în cadrul American Cancer Society, a declarat că procentul de cancere cauzat de grăsime va crește în următorii ani, din cauza obezității aflate de asemenea în creștere. Acesta a spus că o serie de intervenții ar putea fi utilă, precum acordarea de licențe pentru a încuraja mai multe magazine să aibă produse alimentare proaspete, să fie impozitate băuturile dulci, să fie făcute intervenții la școli și la birouri.
Este important ca autoritățile să implementeze anumite măsuri pentru reducerea greutății corporale.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod