Iată ce se întâmplă cu corpul tău atunci când renunţi la alcool
Sănătate · Medicina preventiva / 27.08.2017

Cu toţii ştim că alcoolul nu face bine pentru sănătate, de aceea vă prezentăm ce beneficii aducem corpului nostru dacă renunţăm la el!

Fie că este vorba doar de un pahar de vin sau de o halbă cu bere, consumul frecvent de alcool aduce organismului nostru o mulţime de minusuri. Nu ţi-ai imagina niciodată ce se întâmplă concret cu corpul nostru atunci când renunţăm să îl mai consumăm, de aceea îţi sărim în ajutor cu modificările care se produc după anumite perioade de timp.

Brightside ne prezintă avantajele pentru organsim chiar şi după o săptămână de lipsă, dar şi după trei luni.

După o săptămână:


Dacă atunci când consumi alcool, somnul îţi este extrem de neliniştit şi te alegi cu tulburări serioase în ceea ce priveşte odihna, nu acelaşi lucru se poate spune şi după ce renunţi la el. După prima săptămână în care nu te-ai mai atins de băuturile alcoolice vei simţi îmbunătăţiri şi vei reuşi să dormi ca un bebeluş.

După două săptămâni:


Dacă consumi alcool şi ai probleme cu greutatea, e posibil ca aceasta să fie cauza. Îţi vei da seama de acest lucru după două săptămâni în care nu te-ai mai atins de băutură, când vei începe să pierzi aproximativ 1,5 kilograme pe săptămână.

După trei-patru săptămâni:


Dacă înainte întâmpinai probleme de concentrare şi de atenţie, cu siguranţă după trei-patru săptămâni în care nu te mai atingi de alcool vei simţi o îmbunătăţire. Tensiunea arterială va scade la un nivel normal pentru sănătatea ta, iar rata de performanţă va creşte.

După o lună:


Consumul de alcool aduce numeroase minusuri pielii şi înfăţişării tale. După o lună de absenţă vei fi mai mulţumită de tine, vei avea un ten proaspăt, un păr sănătos şi vei fi mult mai atractiv/ă.

După trei luni:


Dacă atunci când consumai alcool te simţeai mereu obosit, după ce renunţi la el situaţia se va schimba radical. E nevoie de trei luni pentru a redeveni energic pe parcursul întregii zile.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro