5 tratamente naturale pentru cancerul de piele

Tratamentele convenționale pentru cancerul de piele au numeroase efecte secundare. Din acest motiv, specialiștii recomandă variantele naturale, fie în combinație cu tratamentul clasic, fie ca unic remediu.
Tratamentele naturale sunt mai bine tolerate și pot ajuta organismul să se refacă mai rapid inclusiv dacă pacientul alege să urmeze tratamentul convențional. Cele două soluții pot fi utilizate împreună pentru a îmbunătăți starea persoanelor care suferă de cancer de piele. 

 
Iată ce soluții poți utiliza pentru a diminua severitatea simptomelor cancerului de piele:

 
1. Extractul de vinete

Potrivit unui studiu publicat în Regatul Unit, cremele care conțin compuși din vinete în proporție de 0,0005% reprezintă o terapie eficientă pentru pielea afectată de stadiile incipiente ale acestei boli. 

 
2. Uleiul de mirt

Acest ulei a fost utilizat pentru tratarea unei game variate de afecțiuni, iar de-a lungul istoriei, mirtul era considerat atât de prețios, încât valora cât greutatea lui în aur. În cadrul studiilor realizate s-a observat că uleiul de mirt favorizează apoptoza sau moartea celulelor maligne.
Uleiul de mirt poate fi aplicat pe piele dacă este diluat cu un alt ulei precum cel de cocos, migdale sau sâmburi de struguri.

 
3. Eliminarea toxinelor

Poți lua numeroase măsuri pentru a reduce cantitatea de toxine la care este expus organismul, cum ar fi:
- filtrarea apei de la robinet: această apă conține adesea diferite substanțe chimice printre care clorul, fluorul sau arsenicul, care sunt toxice pentru organism;
- folosirea produselor organice pentru curățenie: încearcă oțetul de mere, lămâia sau scorțișoara pentru a te simți mai bine;
- selecția riguroasă a produselor de îngrijire: evită produsele care au pe lista de ingrediente propylene glycol sau sodium lauryl sulphate;
- aerul curat: este o idee bună să petreci mai mult timp în natură și să faci mișcare prin intermediul excursiilor. În acest mod vei diminua anxietatea și vei accelera eliminarea toxinelor din corp.
Fii precaut însă și poartă haine care să-ți acopere pielea, precum și ochelari de soare.

 
4. Alegerea alimentelor utile

Meniul zilnic are un rol important pentru a reduce gravitatea simptomelor. Pentru a combate cancerul de piele consumă cât mai des legume cu frunze verzi precum spanacul sau salata verde deoarece sunt o sursă excelentă de fibre și nutrienți. Alege friptura slabă și ouăle pentru un plus de proteine și energie și nu uita de peștele gras, nuci și semințe, sursele de grăsimi sănătoase care reglează metabolismul și asigură un strat protector pentru piele.
Începe-ți ziua cu avocado, iar la celelalte mese principale include uleiul extravirgin de măsline sau pe cel de cocos pentru a te asigura că simptomele nu se agravează. Pe lista ta trebuie să se regăsească și principalele surse de antioxidanți precum fructele de pădure (afinele, murele, zmeura, căpșunile), nucile pecan, andivele, nucșoara, cuișoarele, pudra de caco și usturoiul.
Consumă numai alimente organice, fără conservanți sau coloranți artificiali.
Evită toate alimentele procesate, precum și pe cele care îți provoacă reacții alergice. Cel mai simplu este să-ți faci o listă de cumpărături cu alimentele benefice și să o ai la tine de fiecare dată când mergi la supermarket.

 
5. Suplimentele adecvate

- vitamina D: este esențială pentru o bună funcționare a sistemului imunitar;
- enzime pancreatice: aceste enzime țin inflamațiile sub control, normalizează circulația sângelui, stimulează sistemul imunitar și previn agravarea simptomelor;
- probiotice: cu ajutorul lor vei proteja tractul digestiv, imunitatea va fi stimulată, iar digestia se va îmbunătăți;
- turmeric: prin componenta activă numită curcumină turmericul luptă eficient împotriva celulelor maligne și dă un impuls sistemului imunitar. 

 
Ce alimente ar trebui să eviți?

Având în vedere că un mediu acid și toxic este prielnic pentru cancerul de piele este foarte important să eviți orice aliment care poate stimula inflamația. Elimină alimentele procesate din meniul zilnic, precum și uleiurile rafinate, zahărul, în special cel provenit din siropul de porumb sau de glucoză-fructoză, mesele de tip fast food și mâncărurile care conține un exces de grăsimi de tip Omega-6.
De asemenea, nu trebuie să consumi produse din porumb sau soia, grăsimi trans, prăjeli, carne procesată (șuncă presată, cârnați, salam etc.) sau orice alt aliment care conține conservanți, nitriți sau nitrați.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod