8 simptome ale cancerului pe care femeile le ignoră

De multe ori simptomele cancerului pot semăna cu alte afecțiuni, fiind trecute cu vederea chiar dacă pun viața în pericol. Află ce manifestări trebuie să-ți dea de gândit.
Este ușor să nu dai importanță unor simptome aparent comune, însă uneori îți pot indica o altă problemă de sănătate. Potrivit specialiștilor, simptomele cancerului sunt foarte adesea confundate cu probleme minore de sănătate și nu li se dă atenția necesară, consecințele putând fi dramatice. Este foarte important să îți cunoști propriul corp și, de îndată ce ai dureri sau orice altă stare neobișnuită care persistă timp de câteva zile, apoi se înrăutățește, este indicat să mergi la un consult.

 
Iată care sunt simptomele cancerului cel mai des ignorate de femei:

 
1. Sângerările apărute după menopauză

„În unele cazuri femeile pot avea sângerări ușoare chiar dacă au trecut deja la menopauză, dar dacă deodată ai o sângerare exact ca o menstruație și apare în mod constant ar putea fi un semn al cancerului de col uterin”, potrivit dr. Maurie Markman, oncolog.
Femeile diagnosticate din timp au o rată de supraviețuire de 88% în primii 5 ani, potrivit Asociației Americane pentru Cancer.

 
2. Durerile sau leziunile bucale

O aftă care se vindecă sau o durere de dinți care dispare după ce mergi la dentist nu reprezintă motive de îngrijorare. Dacă însă observi că leziunile nu se vindecă perioade lungi de timp sau că durerea persistă și apar pete albe sau roșii pe gingii sau limbă, însoțite de umflături ori amorțirea maxilarului, ar putea fi un semn al cancerului oral. Pentru orice simptome de acest tip care persistă mai mult de 2 săptămâni este recomandat să mergi la un consult de specialitate.

 
3. Balonarea

Aproape toate femeile se confruntă cu balonarea, mai ales în timpul ciclului menstrual, dar dacă observi că ești balonată chiar și când nu ai menstruație sau dacă ești constipată tot timpul, ar putea fi un semn al cancerului de col uterin sau ovarian. „Dacă după câteva săptămâni lucurile se ameliorează, probabil că nu este nimic grav.
Majoritatea pacientelor care au primit un diagnostic de cancer ovarian au simptome vagi precum balonarea pe care le ignoră luni în șir”
, explică dr. Moshe Shike, gastroenterolog de la Centrul de Oncologie din New York. De asemenea, senzația constantă de preaplin în ciuda unui apetit redus ar putea fi un simptom al cancerului ovarian.

 
4. Menstruația neregulată și durerile în zona pelvină

Nu este un lucru neobișnuit ca femeile să aibă menstruații neregulate, dar dacă deodată observi că menstruația a devenit mult mai abundentă sau dacă ai dureri în zona pelvină, ar trebui să faci o ecografie transvaginală pentru ca medicul să poată verifica dacă este vorba despre cancer ovarian sau de col uterin.

 
5. Tusea cronică

Cu toții putem răci și tusea va fi simptomul deranjant până la vindecare. Dacă tusea nu dispare timp de 3 săptămâni sau mai mult timp și dacă nu ai niciun alt simptom care să indice gripa sau o alergie, cum ar fi nasul înfundat sau ochii care lăcrimează, ar putea fi un semnal de alarmă legat de cancerul pulmonar.
„Și leucemia poate provoca simptome asemănătoare cu cele ale bronșitei sau gripei. Dacă vezi că durează foarte mult și observi sânge când tușești trebuie să mergi rapid la consult. Unii pacienți care au cancer pulmonar au remarcat și dureri care pornesc din zona pieptului și radiază spre umăr sau întreg brațul”, potrivit dr. Markman.

 
6. Durerile abdominale sau greața

Dacă te doare stomacul de obicei este vorba de o toxiinfecție alimentară și nu înseamnă că ai ceva grav. Însă, dacă observi că ai crampe abdominale foarte des sau ai o stare de greață care apare tot timpul, mergi la medic. Ar putea fi vorba despre ulcer sau, în cazuri mai grave, despre leucemie, cancer de ficat, pancreatic sau de colon.

 
7. Febra și infecțiile frecvente

Dacă de obicei nu ai probleme de sănătate, dar observi că deodată începi să ai febră și nu te simți bine, ar putea fi un semn al leucemiei. Acest tip de cancer favorizează producția excesivă de globule albe, slăbește sistemul imunitar și afectează negativ capacitatea organismului de a se apăra împotriva infecțiilor.
Este foarte important să fii atentă la simptome asemănătoare cu ale gripei cum sunt durerile musculare sau febra.

 
8. Dificultățile la înghițire

Durerile în gât sunt foarte neplăcute și va fi greu să înghiți din această cauză, dar dacă starea ta nu se îmbunătățește în câteva săptămâni, trebuie neapărat să mergi la medic. Dificultățile de înghițire pot fi un semn al cancerului de gât, stomac sau pulmonar.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod