Pe care parte este mai sănătos să dormi

Pe care parte este mai sănătos să dormi

Somnul este unul dintre lucrurile esențiale de care avem nevoie pentru a trăi. Toate organele din corp necesită odihnă pentru a funcționa în mod corect.
Însă știi pe care parte este mai sănătos să dormi? Iată ce spun specialiștii și ce beneficii există!

De ce este mai sănătos să dormi pe o anumită parte?

O teorie din medicina indiană, Ayurveda, susține că sănătatea și somnul pot fi îmbunătățite doar prin schimbarea ritualului de somn: dormitul pe partea stângă. Această poziție de somn poate fi benefică pentru inima ta, îți poate ameliora durerile de spate și îmbunătăți digestia. Toate aceste beneficii apar datorită poziției diferitelor organe din corp în momentul în care dormi pe partea stângă.
Iată mai multe beneficii de care poți avea parte atunci când dormi pe partea stângă!

Ce se întâmplă dacă dormi pe partea stângă?

1. Sistemul limfatic este întărit


Medicina ayurvedică ne asigură că dormitul pe partea stângă ajută organismul să filtreze lichidul limfatic și deșeurile, deoarece partea stângă a corpului este conectată la sistemul limfatic. Cercetările făcute de medicina vestică au dezvăluit că somnul pe partea stângă îți poate ajuta organismul și să proceseze deșeurile care provin de la creier.

2. Digestia este îmbunătățită


Motivul pentru care somnul pe partea stângă poate îmbunătăți digestia este corelat cu gravitația. Atunci când dormi pe partea stângă a corpului, poziția ajută deșeurile alimentare să se miște mai ușor.
Acest lucru înseamnă că atunci când te trezești există șanse mari să ai nevoie la toaletă. În plus, stomacul și pancreasul sunt plasate în mod natural în această poziție, ceea ce înseamnă că pot fi produse enzime pancreatice și poți avea un proces digestiv mai activ.

3. Este îmbunătățită sănătatea inimii


Medicii le recomandă femeilor însărcinate să doarmă pe partea stângă, pentru a îmbunătăți circulația inimii. Cu toate acestea, chiar dacă nu ești însărcinată, poți dormi pe această parte pentru a avea parte de aceleași beneficii.
Somnul pe partea stângă poate ameliora presiunea cauzată de gravitate asupra inimii. Însă specialiștii încă dezbat dacă este mai bine să dormi pe stânga sau pe dreapta pentru sănătatea inimii.

4. Este ameliorată durerea de spate


Persoanele care suferă de durere cronică de spate ar trebui să încerce această poziție de somn, deoarece poate îndepărta presiunea de la nivelul coloanei vertebrale. În plus, pe măsură ce devine din ce în ce mai confortabil, calitatea somnului se va îmbunătăți semnificativ. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod