Cum te aperi de recruții unui narcisist

Nimeni nu merge la luptă fără un plan și o forță considerabilă, iar un narcisist va utiliza foarte multe metode pentru a te învinge. Poate fi vorba despre manipulare, minciuni sau chiar oameni. Recruții unui narcisist pot reprezenta un pericol real și trebuie să înveți să te protejezi.
Una dintre principalele metode pe care le va folosi un narcisist pentru a se impune este atragerea unui număr mare de persoane de partea lui. Recruții unui narcisist sunt persoanele pe care le determină să-i ducă la capăt planurile , fiind cel mai important atu de care dispune. 

 
Cum sunt obținuți recruții

În momentul în care un narcisist se hotărășe să facă rău unei anumite persoane va crea o strategie pe care o poate gândi doar el, dar nu își va dori să realizez singur toate acțiunile. Nici nu ar fi practic sau convingător să facă acest lucru. Nu ar mai avea timp deloc să realizeze noi scheme pentru a te înfrânge și s-ar plictisi dacă ar fi nevoit să aplice singur toate variantele pe care le-a vizualizat ipotetic. În această etapă devin necesari recruții pentru că va începe să caute persoane care să execute ceea ce și-a propus. Va atrage persoane pe care le poate manipula ușor, determinându-le să facă rău victimei.
Acești recruți sunt complicii narcisistului, anturajul care-i permite să-și pună în aplicare ideile de manipulare și campaniile de defăimare.
Când acționează împreună, narcisistul și recruții aleși, pot aduce haosul în viața unei victime selectate și va fi foarte complicat să te retragi din calea lor.

 
Obiectivul este distrugerea victimei

Cea mai des folosită tactică de narcisiști presupune să le dea instrucțiuni clare recruților pentru a contribui la o campanie de defăimare extinsă. Acești complici vor răspândi zvonuri malițioase despre victimă în încercarea de a-i distruge credibilitatea și reputația. Vor face totul pentru a convinge cât mai multe persoane să disprețuiască sau să evite persoana vizată.
Bârfele, poveștile false și glumele rău intenționate au drept scop izolarea victimei pentru că un narcisist știe foarte bine că persoana pe care vrea să o atace va fi mult mai vulnerabilă dacă rămâne singură. Fără prieteni și alte surse de sprijin va fi mult mai simplu să cedeze în fața presiunilor narcisistului.
De asemenea, prin utilizarea recruților pentru a răspândi zvonurile rău-voitoare narcisistul se asigură și că poate da vina pe ei dacă lucrurile nu merg conform planului.

 
Există 2 tipuri de recruți

Recruții pot fi împărțiți în două categorii. Prima dintre ele, cea mai ușor de controlat, sunt persoanele naive. Acești recruți nu vor fi deloc conștienți de intențiile persoanei narcisiste și nu vor realiza că acționează într-un mod toxic. Vor fi complet fermecați de carisma narcisistului și vor crede tot ce le spune.
A doua categorie de recruți este formată din persoane toxice. Este vorba despre oameni care nu au intenții bune și, chiar dacă nu sunt la fel de malițioși sau calculați ca și narcisistul, se vor bucura în momentul în care văd că victima suferă. În plus, le face plăcere să răspândească zvonuri neadevărate și aspiră să ajungă la nivelul narcisistului pentru a avea parte de mai multă atenție din partea celorlalți.

 
Cum să te protejezi

Dacă te afli în situația în care constați că un grup format dintr-un narcisist și recruții lui acționează împotriva ta este foarte important să știi cum să supraviețuiești. Primul pas vizează păstrarea integrității.
Deși prima ta reacție ar putea fi o izbucnire justificată împotriva narcisistului, nu te îndoi că va găsi o cale de a întoarce acest lucru împotriva ta. O astfel de reacție ar putea să-i convingă și pe ceilalți că tot ce se spune despre tine este adevărat.
Dacă este posibil este indicat să excluzi toate aceste persoane din viața ta. Este foarte bine să elimini complet orice formă de contact cu narcisistul și recruții care insistă să te atace. Nu comunica deloc cu ei și evită să fii în preajma lor. Dacă păstrezi distanța îți va fi mai ușor să-ți revii și să stopezi impactul negativ al acțiunilor lor.
În ciuda părerii extrem de bune pe care o are un narcisist despre propria persoană, va avea mereu nevoie și de alte persoane care să îi ducă planurile la capăt. Recruții reprezintă persoanele care îi sunt loiale, cel puțin temporar și vor face orice le spune fără să pună sub semnul întrebării instrucțiunile primite.
Din păcate tipul de comenzi pe care le dă un narcisist pot distruge adesea viața și reputația unei persoane nevinovate.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod