rinichi

Simptome ale pietrelor la vezica biliară

Cea mai frecventă problemă a vezicii biliare este reprezentată de pietrele de la bilă, formațiuni cristalizate de bilă și colesterol dizolvat, care se formează în vezica biliară sau conducta biliară. Această afecțiune poate provoca inflamații și dureri și este prezentă la multe persoane, regăsindu-se sub forma unui grăunte de nisip sau la fel de mare ca o minge de golf. Iată care sunt simptomele pietrelor la vezica biliară!
La ce simptome ale pietrelor la vezica biliară să fii atent?

1. Durerea abdominală


Reapariția ocazională a unei dureri de ficat este semnalul cel mai des întâlnit. Durerea apare adesea după ce mănânci și poate dura până la câteva ore. Durerea este resimțită, de obicei, în partea dreaptă superioară a abdomenului, în apropierea coastei, dar poate să și radieze în partea superioară a spatelui și în centrul abdomenului. Cunoscută sub numele de durere colică biliară sau ca atac de vezică biliară, aceasta poate ține de la o oră până la câteva ore și este mai probabil să fie declanșată de mese bogate și grase.


2. Ineficiența pastilelor de durere


Dacă durerea biliară sau cronică nu se ameliorează cu ajutorul pastilelor de durere, s-ar putea să ai probleme cu vezica biliară. Reducerea durerii după schimbarea poziției, mișcarea intestinului și eliminarea gazelor sunt considerate, de asemenea, semnale.

3. Icterul


Icterul este un simptom al afecțiunilor hepatice, care se manifestă ca o îngălbenire a pielii și a albului ochilor, împreună cu simptome precum urina închisă la culoare și scaunul de culoare palidă. Icterul este, de asemenea, un simptom al pietrelor la vezica biliară.


4. Greața


Multe persoane confundă problemele vezicii biliare cu cele ale stomacului, arsurile stomacale sau refluxul de acid. Unii oameni confundă durerea cauzată de vezica biliară cu durerile musculare de la exercițiile fizice. Dar dacă greața sau vărsăturile reapar în episoade repetate însoțite de durere, după masă, acest lucru ar putea semnala existența pietrelor la vezica biliară. În timp ce greața nu este un simptom obișnuit ca durerea abdominală, vărsăturile și greața sunt semnale care îți indică faptul că ai nevoie urgent de îngrijiri medicale.

5. Pancreatita


Dacă suferi de pancreatită, o inflamație a pancreasului, ar trebui să verifici și posibila prezență a calculilor biliari. Pancreasul se află lângă ficat și elimină enzimele digestive în aceeași zonă a tractului digestiv ca bila.
Cele două conducte se întâlnesc în apropierea intestinului, așa că o piatră într-una din conducte poate afecta funcția celeilalte. În momentul în care un calcul biliar iese din vezica biliară și se blochează în conducta pancreatică, pot apărea inflamații și dureri abdominale. Simptomele pancreatitei pot include dureri abdominale, greață și vărsături, febră, puls rapid.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod