coronavirus

Dezinfectarea suprafețelor poate preveni răspândirea coronavirusului? Ce spun specialiștii

Recomandările curg în cascadă – suntem avertizați să ne spălam des pe mâini și să dezinfectăm suprafețele pe care le atingem. Care este, până la urmă, cel mai eficient mod de a preveni expunerea la coronavirus?
Imaginile surprinse in zonele cele mai afectate de COVID-19 ne arata cum se face dezinfectarea: camioane care stropesc strazile cu dezinfectant si echipe de lucratori echipati cu costume speciale de protectie si cu tunuri de dispersie imprastie substantele de dezinfectare in parcuri, in piete si pe trotuarele din China, Coreea de Sud, Italia si in alte tari.

Recomandarile curg in cascada – suntem avertizati sa ne spalam des si suficient pe maini si sa dezinfectam suprafetele cu care intram in contact.
Care este, totusi, cel mai eficient mod de a preveni expunerea la coronavirus?

Sapunul, inamicul coronavirusului


Ca si alte coronavirusuri, cel care genereaza COVID-19 se transmite prin particulele invizibile trimise in aer cand persoanele infectate stranuta sau tusesc. Acesti stropi minusculi pot fi inhalati de persoanele din preajma sau pot ateriza pe suprafetele cu care ceilalti intra in contact, infectandu-se la randul lor dupa ce isi ating ochii, nasul sau gura.

Vestea buna este ca din analiza modului in care coronavirusul se raspandeste a reiesit ca dezinfectantii obisnuiti folositi in casa, inclusiv sapunul sau solutiile diluate pentru curatenie, pot anihila coronavirusul de pe suprafetele interioare.
„Coronavirusurile sunt virusuri invaluite cu un strat protector de grasime. Dezinfectantii elimina acel strat de protectie”, explica Juan Leon, cercetator de la Universitatea Emory.

Fara acel strat, coronavirusul este slabit si poate fi eliminat, spre deosebire de norovirusuri si alte virusuri obisnuite care au un strat de protectie mai puternic, arata savantul citat de Science Mag.

Agentia de Protectie a Mediului din SUA a publicat o lista cu dezinfectantii eficienti in lupta contra coronavirusurilor.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod