6 mituri despre sănătatea dinţilor pe care sigur le-ai crezut adevărate

Există anumite obiceiuri legate de sănătatea danturii pe care le cunoaştem din copilărie, însă nu toate sunt şi adevărate. Descoperă câteva mituri despre sănătatea dinţilor!
Ca să ai grijă de dantura ta trebuie să cunoşti aceste lucruri utile. Sigur le-ai crezut adevărate, însă multe dintre ele pot să fie doar exagerări sau din contră îţi pot face mai mult rău decât bine.

Iată 6 mituri despre sănătatea dinţilor:


1. Mit: Zahărul este principalul inamic al dinţilor

De fapt, bacteriile rele care se formează în cavitatea bucală sunt cele care produc acid. După consumul de carbohidraţi de exemplu, bacteriile rele se înmulţesc şi cresc riscul de degradare a dinţilor.
Bineînţeles că zahărul este un carbohidrat şi este foarte periculos pentru dinţii tăi, însă mai există şi fructele, cerealele şi alte alimente considerate sănătoase, dar care sunt la fel de nocive pentru sănătatea danturii.


2. Mit: Femeile însărcinate nu pot să meargă la dentist

Din contră, dacă femeile însărcinate constată apariţia unor inflamaţii la nivelul gingiilor este foarte important să fie tratată la timp. Nu trebuie să te gândeşti că vei suferi pe scaunul dentistului, deoarece medicina a evoluat mult ăşi există anestezice locale care nu afectează fătul.
Trebuie doar să-i spui dentistului că eşti însărcinată, în cazul în care încă nu se vede acest lucru.


3. Mit: Ca să cureţi bine dinţii ai nevoie de o periuţă cu peri tari

Medicii stomatologi recomandă periuţele cu peri moi, deoarece astfel nu îţi răneşti gingiile şi nu este afectat smalţul dentar. Cel mai important lucru este de foloseşti periuţa de dinţi de două ori pe zi şi să o schimbi o dată la 3-4 luni cu alta nouă.


4. Mit: Trebuie să foloseşti scobitoare după ce ai mâncat

Nu este recomandat să foloseşti scobitorile, deoarece rişti să-ţi răneşti gingiile, predispunându-le la inflamaţii. Foloseşte aţa dentară de câte ori simţi nevoia şi evită scobitorile!


5. Mit: Cu cât te speli pe dinţi mai des cu atât previi apariţia cariilor

Trebuie să ştii că dacă te speli de prea multe ori pe dinţi poţi să afectezi smalţul dentar, din cauza efectul abraziv pe care-l are periuţa de dinţi. Cel mai bine este să te speli dimineaţa şi seara pe dinţi, iar în rest să foloseşti apa de gură pentru a împrospăta respiraţia.



6. Mit: Trebuie să scoţi măselele de minte

Nu este adevărat, doar în cazul în care acestea sunt cariate şi distruse. În cazul în care ai măsele de minte sănătoase nu este necesară extragerea lor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod