Greșeli pe care le faci când vine vorba de igiena orală

Îngrijirea dinților și gingiilor pare un lucru destul de simplu. Te speli de dinți de cel puțin 2 ori pe zi și ai grijă ce alimente consumi.
Te asiguri că mergi la dentist de două ori pe an și ai terminat cu igiena orală. Cu toate acestea, este puțin mai complicat decât atât. Există anumite practici sănătoase pe care poate că le-ai adoptat, dar nu sunt atât de bune pentru dinții tăi. De la sucurile naturale la spălatul prea des pe dinți, s-ar putea să faci greșeli când vine vorba de igiena orală.

Ce greșeli faci când vine vorba de igiena orală?


1. Nu te speli întotdeauna pe dinți înainte de culcare

Ajungi seara târziu acasă după ce ai ieșit cu prietenii și trebuie să te trezești dimineață devreme.
Ești obosit și adormi fără să te speli pe dinți. Dacă această rutină începe să devină mai frecventă, dinții tăi vor avea de suferit. Dacă renunți la rutina ta zilnică de periaj, vei dezvolta un obicei foarte prost. Oamenilor li se pare mai ușor să se spele dimineața pe dini, deoarece își doresc să se simtă și să arate bine pentru ziua care urmează. Cel mai des, oamenii uită să se spele pe dinți înainte de culcare. Însă acest obicei duce la formarea plăcilor și bacteriilor.

2.
Nu îți schimbi periuța de dinți


Poate că îți schimbi periuța de dinți la fiecare șase luni, când mai treci pe la dentist și îți aduci aminte. Cu toate acestea, acest obicei nu te ajută să-ți menții periuța de dinți curată. Ar trebui să îți schimbi periuța la fiecare trei luni și de fiecare dată când ești bolnav. Dacă ai o periuță de dinți electrică, poți doar să înlocuiești capetele. De asemenea, poți să înmoi capul periuței de dinți timp de 20 de minute în apă de gură.
Acestea sunt cele mai sigure metode pentru a-ți curăța periuța. Nu pune niciodată periuța de dinți în mașina de spălat vase sau în microunde, deoarece se poate topi plasticul.

3. Amâni vizitele la dentist

Ești ocupat. Încerci să te împarți între muncă, familie și prieteni, iar medicul stomatolog nu apare în partea de sus a listei priorităților. Cu toate acestea, amânarea vizitelor la dentist îți va cauza și mai multe probleme. Totul poate fi prevenit când vine vorba de igiena orală.
Dacă alegi să mergi la dentist atunci când există deja o problemă, poate fi prea târziu să o tratezi. Vizitele la dentist atunci când ceva te doare se pot transforma în niște vizite scumpe și tardive. Multe procese ale bolilor din cavitatea bucală sunt adesea tăcute până se află în stadii avansate, iar medicul dentist cunoaște semnalele de alarmă timpurii.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod