telefon

Telefonul mobil, sub semnul întrebării: Radiaţiile provoacă apariţia tumorilor la şoareci

Expunerea prelungită la radiaţia telefoanelor mobile este asociată cu apariţia tumorilor la şoareci într-un studiu recent.

Cercetările preliminare efectuate de oamenii de ştiinţă americani conduc la concluzia că expunerea în mod prelungit la radiaţia telefoanelor mobile provoacă apariţia unor tumori în ţesuturile aflate în jurul nervilor cardiaci din organismele unor şoareci. Asocierea dintre radiaţia mobilă şi tumori nu a putut fi însă evidenţiată în cazul femelelor de şoareci, ci doar la masculi.

Studiul publicat de National Toxicology Program (NTP), un program realizat de Departamentul pentru Sănătate şi Servicii Sociale din SUA, a arătat că incidenţa acestui tip de tumoare, denumită "neurinom malign", a crescut la masculii de şoareci în timp ce aceştia au fost expuşi la emisii de radiofrecvenţă (RFR) care au depăşit nivelul acceptat generat de telefoanele mobile.

Expunerea la nivelurile de radiaţii folosite în aceste studii a fost egală sau mai mare faţă de nivelul maxim permis pentru expunerea ţesuturilor la emisiile generate de telefoanele mobile.

Cercetătorii au expus în total 3.000 de şobolani şi şoareci în cadrul a două studii la niveluri diferite de RFR timp de până la doi ani. Nivelurile de expunere au variat de la radiaţie slabă la radiaţie înaltă.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod