Patricia Cimpoiașu de la Amadeus a sărbătorit 28 de ani cu mămăligă, slănină, șorici și un tort rustic!

Patricia Cimpoiașu, frumoasa artistă din trupa Amadeus, a împlinit 28 de ani și a marcat aniversarea printr-o petrecere de trei zile pe meleagurile unde a copilărit: în satul Plăvațu din județul Buzău, în casa părinților și a bunicilor, dar alături de cei mai buni prieteni ai săi.

Cu toții au petrecut în stil rustic, cu preparate culinare tradiționale, pregătite de părinții artistei. Pe prispa casei și în grădină, lângă lac, s-au delectat cu mămăligă, vițel la ceaun, slănină, cârnați, salată de vinete, chiftele, ceapă roșie, șorici, brânză de burduf și telemea, salată de ice, de sfeclă, ciorbă de curcan, legume din propria grădină printre care și celebra ceapă roșie de Buzău.

Au băut zmeurată și murată făcută de mama sărbătoritei și au avut două torturi, unul în fiecare seară. Desertul a fost pregătit în ceaun, căpătând astfel formă de movilă, și a fost realizat, unul din vanilie, cocos și zmeură, iar altul din ciocolată. Torturile au fost decorate cu flori naturale și fructe sălbatice.

Invitații au ascultat muzică ce răsuna din boxele amplasate în poieniță, mixată de un DJ, și au putut să admire cerul senin și înstelat în timpul nopții. "Mi-am dorit foarte mult să-mi sărbătoresc ziua în spiritul tradițional românesc.

Mă leagă multe amintiri de gospodăria bunicilor și ma cuprinde adesea dorul de perioada copilăriei, de meleagurile unde îmi petreceam vacanțele alături de ei și de obiceiurile acestora. Am avut o copilărie zburdalnică pentru că îmi plăcea să descopăr misterele și bogățiile naturii: cine provoacă anumite zgomote, de unde vin anumite mirezme, ce gust au fructele sălbatice, cum se simt capriciile vremii. Bunicii ne limpezeau toate aceste curiozități și ne ofereau amintirile pe care le vom purta tot restul vieții cu atâta drag.
Părinții mei au păstrat și au întreținut toate aceste "daruri", așa că, de fiecare dată când se ivesc ocazii, prefer să mă întorc în aceste locuri și să le împărtășesc și altora din bucuriile noastre. Mi-au fost alături toți prietenii apropiați și am petrecut 3 zile de poveste acasă la țară
”, povestește Patricia.

Aniversarea de vis a zilei de naștere a avut loc după o perioadă de două luni în care artista a fost mai mult plecată din țară pentru a susține concerte alături de trupa Amadeus.

Renumitul cvartet electric a oferi spectacole de neuitat în Dubai, la Paris, pe scena renumitului Le Palace, și în Tunisia.

Credit foto: Cristian Lăzărescu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod