Noua gama HYDRA VÉGÉTAL de la Yves Rocher - un ten hidratat = un ten fericit!

Stiai ca? Pielea pierde apa continuu prin evaporare: aceasta este ceea ce se numeste pierderea apei transepidermale (5mg/m² la fiecare ora). De asemenea, pielea pierde apa prin transpiratie ( in cazul unui efort fizic sau atunci cand simti emotii puternice, de exemplu, pentru a regla temperatura corpului).

Mecanismul hidratarii

Stocarea apei in epiderma - Pielea are capacitatea naturala de a retine apa datorita unor substante ce se regasesc in mod natural in celulele sale, precum aminoacizi, uree, zaharuri si acid hialuronic.

Blocarea apei in mod durabil prin limitarea evaporarii sale - Bariera cutanata joaca un rol esential in protejarea tenului de agresiunile mediului inconjurator. Cimentul intercelular si bariera hidrolipidica ajuta la retinerea apei la suprafata pielii.

Eliberarea apei prin difuzia sa din derm in epiderm - Apa este stocata in derm, un veritabil rezervor.   Apoi, aceasta se deplaseaza catre epiderm pentru  a ajunge la stratul cornos. Intreruperea mecanismului de hidratare a pielii format pe aceste 3 nivele, conduce la deshidratarea tenului, provocand  senzatii de disconfort.

Apa nu hidrateaza tenul, dar apa din celulele plantei Edulis, da!

Stiai ca? Daca iti umezesti pielea cu apa, nu inseamna ca o hidratezi. In absenta unui contact prelungit sau de sigilare, apa ramane la suprafata, fara sa patrunda in piele.

Fitologii Yves Rocher s-au inspirat de la o planta suculenta cu un mecanism hidric remarcabil: planta Edulis si Geniul sau extraordinar de adaptare morfologica, structurala si fiziologica. Expertii  au  demonstrat  un  mimetism  in  mecanismul  de  actiune  al  retinerii  apei  in  frunzele  plantei  si  actiunea  activului  asupra  pielii.  In  formula  noii  game  Hydra  Végétal,  apa  din  celulele  plantei  Edulis  ajuta  tenul  sa-ti mentina hidratarea* la diferitele niveluri ale pielii* si sa elibereze apa printr-o actiune continua derulata pe parcursul a 48 de ore**.(*teste in vitro; **teste in vivo).

Botanistii  si  fitologii  Yves Rocher  au  inceput  sa  cerceteze  familia  plantelor  suculente  datorita  capacitatii  lor  surprinzatoare  de  a  gestiona  apa,  o  resursa  pretioasa  in  mediile  aride  sau  expuse  la  capriciile vremii.  Au remarcat aceasta capacitate in mod special la planta Edulis, pe numele sau latin Carpobrotus Edulis.

O planta suculenta  ce  poate  fi  recunoscuta  dupa  frunzele  sale  de  forma  triunghiulara si de un verde puternic.
Mediul sau favorit este la malul marii pe coastele stancoase, zone ce nu sunt tocmai favorabile vietii plantelor: vantul sarat marin, pulverizarea apei de mare, seceta, solurile sarace...Planta  Edulis  s-a  adaptat.  Ea  si-a  transformat  frunzele  intr-o  veritabila armura vegetala pentru a rezista si a se dezvolta acolo unde putine plante sau oameni indraznesc sa se aventureze.

Edulis, planta suculenta -  „MADE IN” LA GACILLY,  Franta

EDULIS, planta ce provine dintr-o filiera vegetala durabila, este cultivata prin agricultura bio in campurile marcii Yves Rocher din localitatea La Gacilly, in deplin respect pentru Oameni si Planeta.Dupa 6 luni de cultivare in sera, lastarii delicati ai plantei, bogati in apa celulara, sunt recoltati inainte de inflorire. Dupa extractie, un proces natural de 5 etape ne permite sa obtinem apa din celulele plantei Edulis.

NOUA GAMA  HYDRA VÉGÉTAL contine:  Apa din celulele plantei Edulis, activul hidratant. Nu contine: Coloranti, Uleiuri minerale, Parabeni.

Crema cu textura de gel - imediat, tenul este profund hidratat. Timp de 48 de ore, acesta este hidratat continuu, pentru o senzatie fresh si o piele regenerate.

Serul lichid -   aceasta formula a fost testata sub control dermatologic. Contine peste 92%  ingrediente de origine naturala.  Restul de 8%  sunt ingrediente ce contribuie la senzorialitatea si stabilitatea formulei. Nu contine silicon, coloranti, uleiuri minerale. In contact cu pielea, acest ser fresh se transforma in micro picaturi ce patrund rapid in piele. Hidratare continua 48 de ore* (*Studiu clinic realizat asupra unui grup de  22 de femei. Rezultat: 48 de ore de hidratare dupa 2 saptamani de aplicare, de 2 ori pe zi).

Pentru ca o formula sa corespunda principiilor Cosmétique Végétale® Yves Rocher, este necesara alaturarea unui activ vegetal si a unei serii de ingrediente ce completeaza eficacitatea activului, pentru o actiune imediata asupra tenului si un efect pe termen lung.

Acest mix confera totodata senzorialitate formulei. Etapa  formularii  reprezinta  si  intalnirea  dintre  "cu"  si  "fara",  sau altfel spus, cu ingrediente atent alese si fara ingrediente interzise  in  mod  deliberat.  Acesta  este  intregul  echilibru  al  expertizei Cosmétique Végétale®, acela de excela in ceea ce priveste eficacitatea, siguranta si senzorialitatea unei formule.

Ritualul complet de ingrijire

1. Curatare - Gel de curatare pentru prospetime, Tub 125 ml; Gel de curatare pentru prospetime, Flacon-pompa 390 ml; Lapte demachiant hidratant, Flacon 200 ml;

2. Tonifiere  - Apa micelara demachianta 2 in 1, Flacon 200 ml; Apa micelara demachianta 2 in 1, Flacon-pompa 390 ml; Lotiune tonica hidratanta, Flacon 200 ml;

3.  Hidratare - Crema pentru hidratare intensa 48 de ore, Cutie 50 ml; Gel-crema pentru hidratare intensa 48 de ore, Cutie 50 ml;

4. Ingrijire specifica - Gel hidratant anti-oboseala pentru zona ochilor, Tub 15 ml; Gel exfoliant hidratant, Tub 75 ml ; Ser lichid ultra-hidratant, Flacon-pompa 50 ml.

Trucuri pentru un ten hidratat

- Alege hidratarea optima dupa baie sau dus; - Pentru a-ti hidrata pielea in mod ideal, trebuie sa aplici un produs de ingrijire hidratant o data sau de doua ori pe zi. Cel mai bun moment pentru hidratarea tenului este imediat dupa baie sau dus, atunci cand stratul cornos este inmuiat.

Astfel, produsul de ingrijire poate patrunde mai usor in piele si actioneaza mai eficient.

- Nu face baie cu apa prea fierbinte - apa  fierbinte  usuca  pielea.  Aceasta  degreseaza  pielea  si   indeparteaza   mai   mult   decat   apa   calda   sau   rece   sebumul,  care  prin  filmul  hidrolipidic,  permite  prevenirea deshidratarii pielii.

- Hidrateaza-te bine inainte si dupa ce calatoresti cu avionul - intr-un  avion,  umiditatea  relativa  este  de  aproximativ  20% sau mai putin. Asadar suntem departe de zona de confort,  care  este  aproape  de  50%!  De  aceea,  pielea  se usuca.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod