Sun Care de la Wella Professionals - pentru parul care iubeste marea

In lunile fierbinti, mergem mai des la mare. Chit ca e doar pentru un week-end sau pentru mai multe zile. Asa ca e musai sa ne protejam parul. Stii asta, da? Daca esti curioasa sa stii de ce are nevoie parul de protectie solara, mai ales in perioada vacantelor, afla de la expertii Wella Professionals.
Mai mult vara decat in alte anotimpuri, parul si pielea sunt expuse unei cantitati mai mari de raze UV, iar intensitatea acestora este mult crescuta.  Si daca intervin si alti factori cum ar fi vantul, apa cu sare, clorul, etc...atunci parul are de suferit, se usuca, devine mai poros iar culoarea se matuieste.

Razele UV de tip A si B deterioreaza pigmentul din firul de par (foto-decolorare) iar ca rezultat culoarea devine mata, isi pierde luciul si caracterul vibrant. Parul blond, aramiu si firul subtire sunt cele mai expuse. Aceste raze ataca si structura interna a firului de par si are ca effect degradarea parului si modificarea  suprafetei  cuticulei care capata un aspect neuniform, degradat si isi pierde stralucirea.

De aceea, parul are nevoie de protectie mai ales pe perioada verii, atat inainte cat si dupa expunerea la soare, pentru a putea reduce pe cat posibil impactul negativ al factorilor externi.Din pacate, nu numai parul are de suferit, ci si scalpul, cu toate ca este acoperit de fire de par. Daca exista problema alopeciei androgenetice, atat la femei cat si la barbati (chelie), problema este evidenta si foarte grava.

Firul de par contine aprox. 10% apa, care este baza unui par sanatos. Acest continut determina elasticitatea, forma si capacitatea de a fi modelat a parului. Parul este hygroscopic, adica are capacitatea de a absorbi sau elibera molecule de apa, in functie de gradul de umiditate din aer. Foarte important acest aspect, avand in vedere diferitele tari/orase cu climat diferit, pentru ca in conditii de expunere la soare sau umiditate scazuta, parul elibereaza foarte repede apa, uscandu – se excesiv.

Atunci cand folosim produse speciale cu factor de protective al parului (DSC differential scanning calorimetry) cuticula este mai putin poroasa, stralucirea si rezistenta firului de par nu este afectata iar culoarea isi pastreaza intensitatea. Dupa expunere, parul are nevoie de o ingrijire intensa de refacere a structurii si a echilibrului hydric natural. Avem nevoie de un produs care sa ajute la repararea structurii interioare sis a ofere stabilitate si hidratare (vitamin B5/ Panthenol, Aminoacizi, etc.) Ca rezultat vom obtine un par suplu, stralucitor, plin de viata.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod