operație

Cea mai bună reclamă antifumat din toate timpurile: Cum arată plămânii unui bărbat care a fumat timp de 30 de ani un pachet de ţigări pe zi - VIDEO

Imaginile şocante difuzate de medicii dintr-un spital din China arată plămânii unui fumător convins care timp de trei decenii „a devorat“ un pachet de țigări pe zi.
Dacă cineva încă mai crede cu toată convingerea că e imposibil să se lase de fumat, ar face bine să urmărească imaginile filmate în China care arată plămânii unui bărbat fumător. Medicii de la Spitalul Wuxi din Jiangsu, China, au extras organele unui bărbat în vârstă de 52 de ani, care a decedat în urma mai multor complicații pulmonare. Timp de 30 de ani, omul fumase în fiecare zi câte un pachet de țigări.

"Mai ai curaj să fumezi?"


Imaginile șocante arată plămânii negri și inflamați care și-au pierdut complet culoarea roz naturală din cauza substanțelor toxice din țigări.

Înregistrarea video a fost urmărită de peste 25 de milioane de persoane din toată lumea, internauții numind-o "cea mai bună reclamă antifumat din istorie".

Imaginile au fost publicate de conducerea spitalului, alături de întrebarea "Mai ai curaj să fumezi?".



Înainte de a muri, pacientul își dăduse acordul pentru prelevarea organelor după deces, însă medicii au realizat repede că nu le pot folosi din cauza stării deplorabile în care se aflau.

Doctorul Chen, chirurg specializat în transplanturi şi vicepreşedintele spitalului, a condus operaţia.

"Pacientul nu a fost supus unei tomografii înainte de deces. Bărbatul a fost declarat în moarte cerebrală, iar plămânii lui au fost extraşi la scurt timp după aceea. Inițial, analizele de sânge erau în regulă, dar când am extras organele, nu am putut să le folosim", a explicat medicul.



"Nouă, chinezilor, ne place să fumăm. Mulți fumători din această țară au plămânii ca aceștia. Echipa mea a decis să respingă acești plămâni pentru transplant. Dacă ești un fumător înrăit, plămânii tăi nu pot fi acceptați nici dacă alegi să-i donezi după moarte.

Privește acești plămâni - tot mai ai curaj să fumezi?", a adăugat Dr. Chen.

Fumatul, risc maxim de boli și deces


Potrivit unui studiu al autorităților medicale din China, 350 de milioane de adulți din această țară (27% din populație) sunt fumători.

Fumatul este principala cauză de apariție a cancerului pulmonar, iar substanțele chimice din țigări provoacă alte 15 forme ale cancerului, relatează cotidianul britanic Daily Mail.

În fiecare an, fumatul ucide 1,2 milioane de oameni, iar fumătorii au un risc dublu de a suferi un infarct și un risc de 30 de ori mai mare de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar.


Foto: Daily Mail
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod