Ciocnirea generațiilor: Un tânăr care crede că bătrânii sunt „moșcăiți“ și miros urât, pus să stea în casă cu un pensionar

Obișnuit să stea toată dimineața pe canapea și să fie servit, Erik a avut un mic șoc când a trebuit să stea două zile în casa unui pensionar


Așa cum era de așteptat, ciocnirea dintre cele două generații a survenit imediat. Bătrânul a fost uimit să afle că Erik se trezește târziu, că nu știe să folosească un banal fier de călcat și că zace toată dimineața întins în canapea. Spre deosebire de acesta, Raymond simte că a pierdut jumătate de zi dacă nu se trezește devreme.

După ce au stat câteva ore împreună, Erik i-a prezentat pensionarului părerile lui fixe despre oamenii în vârstă. Când îi spune lui Raymond că bătrânii îl enervează fiindcă se mișcă încet, acesta constată că tânărul nu știe pe ce lume trăiește.

Încercând să-i trezească interesul și pentru altceva în afară de el însuși, pensionarul îl duce pe Erik la un centru de călărie, unde acesta urcă pentru prima oară în șa.

La început e stresat, dar apoi se descurcă și îi place să călărească. În acest timp, Raymond, pe care Erik îl considera lent, nu contenește să-și arate priceperea, folosindu-și relaxat experiența. "E supertare că poate să facă asta", recunoaște Erik.

În următoarea zi, tânărul trebuie să facă față altei provocări - are de cumpărat ingredientele pentru clătite. Și le va prepara chiar el. Ditamai treaba pentru tânărul obișnuit să lenevească, așa că el se mobilizează și începe cu ce se pricepe: caută pe Google ce trebuie să cumpere. Ajuns în magazin, nu găsește făina, fiindcă pur și simplu nu știe cum arată. "Nu știu ce să fac", pufnește el, căutând ingredientele pe telefon.

Întors în casa lui Raymond, se apucă de clătite și după ce o izbutește pe prima nu rezistă să nu-și tragă și un selfie cu care să se dea mare pe rețelele de socializare.

În continuare, toate activitățile sunt o ocazie de a intra în coliziune pentru cei doi participanți la emisiune.
Vine și rândul lui Erik să-l învețe ceva pe Raymond, iar el decide să-i explice care-i treaba cu machiajul, de ce contează așa de mult pentru el și cum trebuie făcut ca la carte. "După cum știi, îmi place să am grijă de cum arăt, este foarte important pentru mine", îi spune tânărul. Amuzat și intrigat, deopotrivă, pensionarul are o singură obiecție: orice, dar să nu-i dea și cu ruj!

În timp ce-l machiază, Erik i se onfesează, spunându-i că machiajul îi dă încredere: "Există un stigmat, cred, asupra bărbaților care se machiază și e ceva ce vreau să înfrunt", spune Erik. Dar Raymond, om bătrân, trecut prin viață, simte că tânărul vrea să-i pună în gură vorbele pe care le spune el, așa că i-o retează fără speranțe: "Eu-s om bătrân și nu cred asta."

Pensionarul mărturisește apoi că nu i-a plăcut să fie machiat, explicând de ce a suportat, totuși, supliciul: "Nu cred că m-aș obișnuit vreodată cu asta, dar am făcut-o pentru el, cred că l-am făcut nițel fericit.
Cred că inima lui e la locul potrivit."


În cele din urmă, emisiunea difuzată de postul 5Star reușește să aducă laolaltă doi reprezentanți ai unor lumi diferite. Iar Raymond și Erik au trecut de la repulsia sau neîncrederea față de celălalt și de la diferențele ce par insurmontabile la faza în care se descoperă reciproc, fiecare fiind curios să vadă ce efect are personalitatea sa asupra celuilalt. Erik își schimbă părerea despre "moșii moșcăiți", iar Raymond își dă seama că nu-i totul pierdut, căci tânărul care i-a intrat pe mâini mai poate fi recuperat - tot ce i-ar trebui ca să se schimbe este educație, răbdare și înțelegere.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod