Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia
Actualitate · Tema zilei / 10.03.2020

Imaginea cu o asistentă medicală care a adormit cu capul pe birou și cu masca pe gură a impresionat Italia.

După o noapte în care a fost la dispoziția bolnavilor de coronavirus, asistenta de la spitalul din Cremona s-a prăbușit de oboseală, cu fruntea pe tastatura computerului, purtând masca pe gură.

Este ora 6:00 dimineața, iar un medic o pozează ca să arate cum se duce lupta pe "frontul" războiului cu coronavirusul și în semn de apreciere pentru devotamentul ei. Femeia a închis ochii timp de cinci minute, după o tură interminabilă, plină de cazuri complicate.

Imaginea difuzată inițial de

Nurse Times, o publicație medicală, s-a răspândit rapid pe rețelele de socializare și a devenit simbolul efortului supraomenesc pe care personalul medical din Italia îl depune pentru a-i trata pe pacienții cu coronavirus.

Spitalul din Cremona a confirmat pentru cotidianul Corriere della Sera această întâmplare. Este doar una dintre scenele dramatice care se petrec în prima linie a luptei cu coronavirusul, notează ziarul citat. În această provincie din Italia au fost depistate pozitiv 665 de persoane, iar într-o singură zi au fost semnalate 103 cazuri noi.

Asistenta din imagine este Elena Pagliarini, în vârstă de 40 de ani, scrie La Repubblica. "Nu se terminase tura, dar eram stoarsă", a explicat femeia, care lucrează de 15 ani în spital. Popularitatea pe care o cunoaște acum, după ce imaginea s-a răspândit pe internet, o surprinde. "După poza aceea mă caută mulți oameni. Îmi mulțumesc. Într-o perioadă normală, m-ar fi criticat", a spus ea.

Bilanţul actual în Italia este de 463 de morţi şi 9.172 de cazuri de infecţii, a declarat luni seară Angelo Borrelli, şeful Serviciului italian de protecţie civilă.


 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro