Cat castiga un stomatolog

Cât câștigă un stomatolog în tările care oferă cele mai mari salarii

Joburile din domeniul sănătății sunt foarte bine plătite la nivel mondial, iar meseria de stomatolog nu este o excepție. Dentiștii cu multă experiență și cabinete private ajung la venituri substanțiale. Descoperă cât câștigă un stomatolog în țările care oferă salarii mari pentru această specializare.
Cariile, dorința de a avea un zâmbet strălucitor sau înlocuirea dinților te fac să treci des pe la dentist? Dacă te-ai întrebat cât câștigă un stomatolog lista realizată de specialiști te va ajuta să înțelegi ierarhia salariilor între țările care oferă salarii substanțiale în acest domeniu. Un dentist te poate impresiona cu tactul său, capacitatea de a preveni durerea, de a obține rezultate excelente în ceea ce privește aspectul danturii tale și prevenirea durerii în timpul diferitelor tratamente și proceduri efectuate, dar și costurile vor fi pe măsură.

 
Iată cât câștigă un stomatolog în țările cu cele mai mari salarii:

 
1. Norvegia: 180.000 de dolari

Un dentist care lucrează în Oslo, Norvegia, va obține un venit anual de aproximativ 180.000 de dolari la care se vor adăuga diferite bonusuri.

 
2.
SUA: 172.000 de dolari

Salariul anual mediu pentru un dentist în SUA este de 172.000 de dolari. Se începe de obicei cu un venit de 68.000 de dolari pe an, iar ulterior se poate ajunge până la 250.000 de dolari pe an. Delaware, Dakota de Nord, New Hampshire și Carolina de Nord sunt zonele în care se oferă cele mai bune salarii pentru această meserie.

 
3. Irlanda: 155.000 de dolari

Potrivit chestionarelor realizate de Asociația Irlandeză a Stomatologilor, dentiștii care au propriul cabinet ajung la un venit anual de 155.000 de dolari. Salariul pentru cei care nu și-au deschis un cabinet privat poate fi cu aproximativ 50.000 de dolari mai redus.

 
4. Elveția: 125.000 de dolari

Un stomatolog cu cel puțin 12 ani de experiență va câștiga aproximativ 125.000 de dolari în Elveția, salariul de pornire fiind în jur de 78.000 de dolari la nivel de an.

 
5.
Franța: 113.000 de dolari

Un dentist poate câștiga până la 113.000 de dolari pe an în Franța. În această țară educația pentru meseria de stomatolog și practica stomatologică se află sub jurisdicția Ordinului Național al Medicilor Chirurgi și Stomatologi.

 
6. Olanda: 113.000 de dolari

Salariul obținut de un dentist în Olanda se află la egalitate cu cel din Franța, iar cerințele pentru a activa în acest domeniu sunt foarte riguroase.

 
7. Regatul Unit: 107.000 de dolari

Majoritatea stomatologilor din Marea Britanie au propriile cabinete, acceptând atât pacienți privați, cât și din rețeaua de sănătate publică. Lucrează și prin colaborare cu spitalele, oferindu-și serviciile pentru intervale orare definite și cu o plată destul de ridicată.
Se poate ajunge la un venit anual de 107.000 de dolari, iar punctul de pornire este de 55.000 de dolari.

 
8. Canada: 106.000 de dolari

În Canada salariul mediu anual pentru un dentist este de 106.000 de dolari, dar venitul poate varia în funcție de zona în care activează specialiștii și de mărimea cabinetului. Pentru a deveni stomatolog sunt necesare cursuri universitare de cel puțin 2 ani, urmate de 4 ani dedicați studiului domeniului stomatologic și încă 3 ani pentru specializări. De obicei stomatologii păstrează 45% din câștigurile totale, după deducerea costurilor și taxelor.

 
9. Australia: 102.000 de dolari

Dentiștii sunt plătiți în Australia în funcție de mărimea veniturilor pe care le generează pentru fiecare companie.
Salariul unui specialist în acest domeniu poate ajunge la 102.000 de dolari, iar cei care nu au multă experiență vor porni de la 55.000 de dolari.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod