Casa din cob

Case superbe dintr-un material mai puțin cunoscut: cobul. Iată cât de frumos e și interiorul

Trăim vremuri marcate de o dorință sau, mai mult, o nevoie aprigă a omului de a reveni la natură. Este o chemare firească, mai ales pentru cei care locuiesc în marile orașe și unde ritmul alert al vieții de zi cu zi își lasă amprenta asupra sănătății noastre.
La fel ca si casele in miniatura despre care tot am scris si vom mai scrie (tiny houses in engleza), locuintele din lut (denumire generica pentru ca exista unele deosebiri intre aceste materiale naturale pe baza de argila, dar cu compozitie diversa) sunt o optiune ferma pentru cei care prefera case simple, din materiale naturale, din ratiuni care tin fie de buget, fie de dorinta de a trai aproape de Mama Natura.
Asa cum am mai zis, cunoscute in Occident sub denumirea de cob houses, casele din lut prin contur in urma unui proces de constructie simplu care nu necesita cofraje, ciment, compresare si niciun fel de dispozitiv tehnic.
Amestectul structural de pamant, apa, paie, argila si nisip este modelat cu mana cat timp este maleabil, o adevarata experienta senzoriala, si de aici formele organice, rotunjite ale caselor din lut. Citeste in continuare...
 
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod