Sfaturi ingrijire caine husky

6 sfaturi pentru îngrijirea unui câine husky

Câinii husky sunt apreciați pentru frumusețea blănii și au culori variate, iar ochii lor pot avea nuanțe multicolore sau pot fi de un albastru intens. Află regulile esențiale pentru îngrijirea unui câine husky și bucură-te de fiecare moment petrecut alături de cel mai bun prieten al tău.
Este foarte important să știi că fiecare câine husky are o structură atletică și este foarte inteligent. Câinii husky sunt independenți, fiind o rasă puțin mai dificilă dacă nu ai mai avut un câine până acum. În ciuda provocărilor, sfaturile pentru îngrijirea unui câine husky oferite de puppytoob.com te vor ajuta să iei deciziile corecte pentru a te asigura că este fericit și sănătos.
Va fi partenerul tău pentru alergat, jocuri, plimbări, excursii sau călătorii și vei vedea că te poate ajuta să te simți în siguranță, mulțumit și iubit indiferent de nivelul de stres din alte domenii.

 
Iată care sunt principalele reguli pentru îngrijirea unui câine husky:

 
1.
Prioritizează mișcarea

Indiferent dacă este mai mic sau a ajuns deja la maturitate, un câine husky are nevoie de multă mișcare. Este o rasă foarte activă și se plictisește foarte repede dacă nu are nimic de făcut. Asigură-te că face mișcare 30-60 de minute în fiecare zi. Odată ce câinele tău a crescut jogging-ul va fi o activitate utilă pentru tine și pentru el. Câinilor husky le place foarte mult să alerge, să se joace sau să urmărescă diferite obiecte. Nivelul ridicat de energie impune exercițiile cu un program clar. În plus, dacă nu le oferi șansa de a face mișcare afară, precis vor apărea efecte negative asupra interiorului casei tale.

 
2. Pune siguranța pe primul loc

Un câine husky trebuie supravegheat cu atenție când se află în apropierea altor animale mai mici pentru că are un instinct puternic de prădător.
Nu trebuie nici să-l lași să alerge liber, fiind indicat să se joace într-o curte împrejmuită cu un gard înalt, iar când ieșiți trebuie să fie în lesă. În acest mod te vei asigura că nu se rănește. Câinii husky se adaptează oricărui climat, dar nu este bine să facă mișcare într-un interval foarte călduros al zilei.

 
3. Probleme de sănătate și alimentația

Câinii husky sunt predispuși la afecțiuni oculare și displazie de șold, dar majoritatea vor fi foarte sănătoși. Pentru a evita riscurile pentru sănătatea câinelui tău este esențial să aibă o greutate în limitele normale. Alimentația câinelui trebuie să se bazeze pe surse de proteine și nu trebuie să mănânce prea mult.
Câinii adulți trebuie să mănânce de două ori pe zi, dar cățelușii pot mânca puțin mai des. Specialiștii îți recomandă să realizezi 3 mese pe zi pentru cățeluși până când împlinesc 3 luni, iar după aceea să te limitezi la 2 mese.

 
4. Îngrijirea

Blana deasă a câinilor husky necesită periere cel puțin o dată pe săptămână, dar în sezonul în care năpârlesc trebuie să realizezi această activitate zilnic. O baie ocazională va contribui, de asemenea, la aspectul pufos al câinelui, iar de fiecare dată când îl îngrijești vă veți apropia și mai mult.

 
5. Unghiile și igiena dentară

Unghiile unui câine husky sunt foarte puternice și cresc destul de repede, fiind necesar să fie tăiate regulat pentru a se evita crăparea, ruperea sau creșterea exagerată.
De asemenea, trebuie să duci câinele frecvent la consult la medicul veterinar pentru a preveni acumularea de ceară și infecțiile de urechi. Va fi necesar să-i periezi dantura o dată pe zi.

 
6. Apă de calitate

Câinele tău trebuie să aibă mereu acces la apă proaspătă, curată. Dacă poți să-i oferi apă filtrată sau plată îl vei proteja mult mai eficient.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod