Aniversări fără stres : cum păstrăm bebeluşii fericiţi şi în siguranţă la petreceri

Planificarea unei aniversări poate arăta foarte bine pe hârtie, dar să iţi pregăteşti copilul pentru o asemenea petrecere se poate dovedi a fi un pic mai dificil.

Ultimul lucru care îl vrei în această zi specială este sa iţi vezi copilul supărat iar asta să strice petrecerea tuturor. O planificare mai atentă iţi va asigura o petrecere plină de zâmbete. Aici vei găsi cinci sfaturi pentru o petrecere minunată, fără stres.

1. Asigură-te ca invitaţii se vor distra

Asta nu înseamnă neapărat că trebuie să programezi activităţi la fiecare jumătate de oră, deşi asta s-ar putea să ajute, ci doar să te asiguri că sunt destule activităţi şi jocuri care să le stârnească interesul micuţilor.

Asigură-te că ai destule creioane, hârtie şi plastilină, şi bineînţeles maşinute şi păpuşi. Nu uita: copiii nu acordă atenţie unui singur lucru pentru mult timp, aşa că ar fi bine să ai activităţi variate.
Să ai multe activităţi şi jocuri nu este un lucru rău, doar asigură-te că respecţi următorul sfat pentru ca toţi să fie in siguranţă.

2. Adună ajutoare din rândul celorlaţi adulţi

Roagă prietenii apropiaţi şi membrii familiei să te ajute, astfel încât totul să meargă fără probleme.
Pune câte un adult să monitorizeze fiecare activitate şi pe cineva care să se asigure că totul este în ordine. Cu cât mai mult ajutor cu atât mai bine.

3. Încurajează-i

Fi atentă la copiii care par neinteresaţi şi care nu vor să participe la nici o activitate. Încurajează-i să se joace, chiar roagă-i pe ceilalti copii să îi includă în jocurile lor. Prin crearea unui mediu cald şi primitor te asiguri că toată lumea este fericită, iar şansele ca petrecerea să fie un succes sunt maxime.

4. Oferă o varietate de gustări şi băuturi

Ţine cont de copiii mofturoşi! Nu uita să întrebi de la început părinţii dacă copiii lor au vreo alergie. Asigură-te că există destule sortimente de mâncăruri şi băuturi sănătoase, şi asigură-te că tot timpul sunt destule pentru toţi.

5. Zonă protejată pentru copii

Înainte de venirea copiilor la petrecere asigură-te că ai verificat casa şi zona în care se va ţine petrecerea. Asigură-te că toate lucrurile mici sunt mutate într-un loc unde copiii nu au acces.

Orice lucru mărunt, de exemplu o monedă, poate fi foarte uşor înghiţit. Dacă petrecerea va avea loc afară asigură-te că cei mici nu au cum să se rănească în crengile joase ale copacilor şi că orice echipament de grădinărit este depozitat într-un loc unde copiii nu au acces.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod