Prima zi acasă

Ziua în care bebelușul vine acasă pentru prima dată este una dintre cele mai fericite zile din viața unui părinte. Însă prima zi acasă vine și cu o grămadă de griji. Iată cum te poți pregăti pentru prima zi acasă fără griji.
 
O casă pregătită pentru venirea bebelușului înseamnă un pătuț curat, cu așternuturi proaspăt spălate și călcate, scutece și hăinuțe pregătite și niște părinți cât mai relaxați. Cu siguranță este o zi plină de agitație și entuziasm, dar în casă trebuie păstrată o atmosferă calmă și relaxată. Bebelușul, ca noi toți, are nevoie de timp de acomodare. 

În primele zile acasă, scutecele bebelușului trebuie schimbate la fiecare 3-4 ore în timpul zilei. Spală-l cu apă călduță, hidratează-l cu cremă și folosește scutece care îi păstrează pielea uscată și protejată.
Când vine vorba de protecția pielii, formula unică a scutecelor Pampers Premium Care, împreună cu materialul moale, cu o atingere delicată ca de bumbac, oferă protecție de 5 stele pielii bebelușului. Copilașul tău va avea tot confortul și protecția de care are nevoie pentru a fi pregătit să exploreze această lume nouă pentru el.  

După prima zi acasă, poți ruga o asitentă medicală să vă viziteze. Ea îți poate oferi sfaturi prețioase pentru prima băiță, îngrijirea nărilor sau a bontului ombilical.
Iar după o săptămână, daca vremea este propice, poți ieși la plimbare cu bebelușul. Aerul proaspăt îi va face bine.  

Când bebelușul împlinește o lună, este momentul pentru alegerea unui medic pediatru, unui card de sănătate și programarea primei consultații a bebelușului. Informează-te cât mai bine și alege un medic pediatru de încredere. El îți va fi alături mult timp de acum înainte.“, sfătuiește pediatrul Pampers.

În prima zi acasă, asigură-te că ai “asistenţă” (mamă, matuşă, bunică etc) odihnită și dispusă să facă activităţi casnice în locul tău, şi să stea cu copilul cât timp te odihneşti.
Evită vizitele la sosirea acasă, tu și bebelușul tău aveți nevoie de liniște. Înainte de a pleca din maternitate, pune toate întrebările care îți vin în minte și asigură-te că ai numărul de telefon al unui cadru medical în cazul în care ceva nu merge bine. Și in primul rând, lasă copilul să doarmă.
“ – Dr. Cristiana Haica, psiholog, expert Pampers

„Unul dintre cele mai plăcute momente pentru proaspătul membru al familiei este reprezentat de baia zilnică și aplicarea unei creme hidratante după baie, sub forma unui masaj ușor.
Astfel, vei menține igiena adecvată și hidratarea pielii bebelușului.” – Dr. Alina Cașcaval, dermatolog, expert Pampers
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod