Șapte pași pentru a asigura protecția copilului tău activ

Când cel mic învață să meargă sau să se deplaseze pe genunchi şi mâini, siguranța capătă o cu totul altă dimensiune. Utilizează aceste șapte sfaturi pentru a asigura protecția micuțului atunci când explorează casa.

Ca părinte, este o experiență incitantă să-ți urmărești copilul când începe să meargă – dar poate fi şi exasperant. Când cel mic devine mobil se declanșează şi un flux de preocupări pentru siguranța lui la care poate nici nu te-ai gândit până atunci. Deși nimic nu poate înlocui supravegherea atentă a părintelui, urmând aceste șapte sfaturi de bază vei fi sigură că atunci când cel mic începe să meargă în patru labe, tu şi casa ta veți fi pregătite.

1. Coboară-te la nivelul copilului tău – la propriu

După ce copilul tău începe să meargă pe genunchi şi mâini, fă un tur al casei mergând la fel, fiind atentă la obiectele la care poate ajunge cel mic.

Astfel vei putea înțelege mai bine orice pericole care pot apărea pentru el. Spre exemplu, mergând sub birou îți poți aminti de priza pe care o utilizezi rar de acolo şi care trebuie acoperită.

2. Blochează scările

Dacă ai scări în casă, va trebui să instalezi bariere la ambele capete pentru siguranța copilului. Reține că dacă utilizezi sisteme care se deschid la presiune, un copil care cântărește suficient de mult poate chiar mișca bariera. Porțile instalate pe perete sunt o alegere mai sigură.

3. Ai grijă la cabluri

Asigură-te că niciun dispozitiv care are cablu nu este la îndemână, inclusiv sistemele de supraveghere a bebelușului şi telefoanele.

De asemenea, este o bună idee să investești în soluții de jaluzele şi de acoperire a ferestrelor fără șnur.

4. Securizează toate obiectele mari şi grele

Când copilul tău începe să meargă în patru labe, va încerca să se ridice ţinându-se de diverse obiecte. Asigură-te că televizoarele, cuptoarele cu microunde, acvariile, rafurile de cărți, mobila şi dispozitivele electrice mari – în principal tot ce poate cădea în lateral sau peste copilul tău dacă este tras suficient de tare – sunt fixate de perete sau de podea.

5. Încuie potențialele pericole

Garajul, subsolul, baia, sala de exerciții şi biroul de acasă sunt toate camere în care obiectele dinăuntru pot deveni periculoase pentru cel mic.

Orice dulap în care există produse de curățat, vopsele, instrumente grele, greutăți, obiecte mici sau substanțe chimice de orice tip trebuie să fie încuiate cu un lacăt dacă se află la o distanță la care cel mic poate ajunge.

6. Acoperă sau blochează toate colțurile şi prizele

Toate marginile ascuțite ale mobilei trebuie acoperite, iar toate prizele electrice trebuie protejate cu capace speciale.

7. Învață-l cum să meargă în siguranță

Când copilul tău este pregătit să înceapă să meargă, exersați împreună urcatul şi coborâtul scărilor, arătându-i să se țină mereu de balustradă. De asemenea, înlătură toate covoarele mici care ar putea cauza alunecarea şi căderea celui mic.

Pe măsură ce copilul tău începe să se miște prin casă, urmează aceste sfaturi care asigură siguranța lui pentru a fi liniștită. Acum, cea mai mare provocare va fi să ții pasul cu el!

Află mai multe despre siguranța celor mici aici:
http://www.pampers.co.uk/development-and-key-milestones/baby-safety/article/four-essential-steps-that-go-beyond-child-proofing

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod