Alegere vin pentru nunta

Cum alegem vinul pentru nuntă

Spre deosebire de cinele speciale sau petrecerile pe care le organizezi, selectarea vinului pentru recepția din ziua nunții poate fi dificilă, mai ales dacă trebuie să iei în calcul preferințele tuturor invitaților. De la temperatura potrivită până la combinarea băuturii cu felurile de mâncare servite, experții detaliază cum alegem vinul pentru nuntă pentru a crea o atmosferă aparte.
Îți dorești o zi de vis pentru nunta ta, ai dedicat timp considerabil pentru planificarea aranjamentelor florale și ai luat în calcul toate detaliile locației în care va avea loc recepția? Vinul care va fi servit în timpul evenimentului are un rol la fel de important ca și decorațiunile pentru că va completa aromele diferitelor preparate. Contează foarte mult cum alegem vinul pentru nuntă pentru că va face parte din povestea de dragoste și va transmite tuturor invitaților un mesaj despre cuplu.
De obicei este recomandat să alegi tipuri de vin care îți plac atât ție, cât și jumătății tale, dar www.theknot.com îți propune sfaturi suplimentare pentru a te asigura că evenimentul va fi un succes din punct de vedere al aromelor.

 
Iată cum alegem vinul pentru nuntă pentru a crea varietate, savoare și multe zâmbete:

 
1.
Nu te gândi foarte mult la anotimpuri

În mod tradițional se consideră că o nuntă organizată toamna sau iarna se potrivește cu vinul roșu, după cum vinul alb este asociat cu fericitul eveniment dacă are loc primăvara sau vara. De fapt, nu contează foarte mult în ce sezon are loc nunta, ci mai degrabă coordonarea cu meniul. „Majoritatea persoanelor vor să bea ceea ce le place oricând, acesta fiind și motivul pentru care vinul rosé a debutat ca o băutură de primăvară, iar acum se servește la evenimente tot timpul anului. Este apreciat pentru legătura subtilă pe care o face între aroma vinului alb și cea a vinului roșu”, a declarat Anthony Giglio, de la The Centurion Lounge pentru www.theknot.com.

 
2.
Ia în calcul meniul drept criteriu prioritar

Este foarte important să creezi o complementaritate între gustul mâncării și vinul servit. Iată cum poți respecta această cerință:
- pentru carnea de pui: alege un vin alb sau roșu light sau demisec;
- pentru pește: optează pentru un vin grecesc sau alte variante light. Vinul alb spumant merge foarte bine lângă fructele de mare;
- pentru carnea de vită: alege un vin roșu Grenache sau Pinot Noir;
- pentru carnea de porc: selectează un vin alb cu un gust intens precum Burgundy Crus.

 
3. Oferă o selecție simplă de vinuri

„Nu este nevoie să le oferi oaspeților foarte multe tipuri de vin la recepție. Este ideal să aibă la dispoziție un vin roșu, un vin alb și un vin spumant.
Optează pentru un vin alb light și revitalizant (Sauvignon Blanc sau Pinot Grigio), un vin roșu cu aromă distinctă și parfum floral (Pinot Noir) și completează selecția cu șampanie sau prosecco pentru a oferi și plăcerea bulelor fine de acid”
, recomandă Gillian Sciaretta, de la Wine Spectator.

 
4. Fii atent la temperatura de servire

Chiar dacă nunta are loc iarna și recepția se organizează la munte pe un pisc înzăpezit, tot trebuie să fii atent ca vinul să fie servit rece. „Vinul alb și cel spumant trebuie servite pe gheață, iar vinul roșu, mai ales dacă este light, trebuie să stea 30 de minute la frigider. Dacă vinul prea rece poate fi lăsat puțin să se încălzească, un vin servit prea cald va compromite masa chiar de la început.
Cu excepția cazului în care vinul spumant pe care l-ai ales nu este foarte scump nu este ideal să folosești pahare flute de șampanie. Aroma vinului se va pierde din cauza formei paharelor. Alege de fiecare dată paharele în formă de lalea pentru vinul spumant”
, recomandă Sciaretta.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod