Îndrăznește să încerci!

Eliberează-te de temeri

Zona de confort pe care ne-o trasăm cu toții de-a lungul vieții pare să ne țină departe de momente delicate, însă, în egală masură, ne poate ține departe si de o serie de lucruri care ne-ar putea schimba viața în bine.

Uneori alegerile pe care le facem sunt influențate de teama de eșec sau teama de a fi într-o situație neprevazută, careia să nu-i poți face față onorabil. Alegem să nu facem ceva, doar din spaima că s-ar putea  să fim într-o situație neplăcută. Poate fi vorba de lucruri pe care trebuie  sa le începem dar amânăm la nesfârșit, poate fi vorba de lucruri pe care ne-am dorit să le facem, dar avem sentimentul că vom fi caraghioase atunci cand incercm, sau poate fi vorba despre anumite obiceiuri care nu ne ajută deloc, dar amânăm să le schimbăm.



Câte dintre noi n-au spus  „trebuie să încep să merg la sală”, dar câte n-au terminat spunând  „nu chiar acum, să slăbesc puțin înainte”. De câte ori nu s-a întâmplat să mergeți la karaoke și să ramâneți tăcute la masă spunând “azi n-am chef, poate data viitoare”,  sau “nu e momentul potrivit”.  De fapt ne lăsăm dominate de teama că lucrurile ar putea să nu meargă bine, că ne-am putea simți ridicol.
Când vine vorba de obiceiuri, știm cât de greu ne este sa le schimbăm, chiar dacă știm că nu ne ajută deloc.
Se întâmplă asta și când vine vorba să facem alegeri importante în viața noastră, dar și când facem alegeri simple, dar care ne pot influența cu ușurință starea de bine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod