Remedii rapide pentru înțepăturile de urzică

Înțepăturile de urzică sunt cu siguranță neplăcute, dar cu un remediu bun, vei scăpa rapid de senzația de usturime și mâncărime.
Ți se poate întâmpla când le culegi pentru a face din ele o mâncare bună sau, pur și simplu, când te plimbi în natură.

Urzicile au fire sau spini pe tulpină și pe marginile frunzelor. Acestea acționează ca un ac, care transferă histamina și acidul formic pe suprafața pielii. Plantele de urzică se folosesc de aceste excrescențe usturătoare pentru a se proteja de prădători. Înțepătura ajută la avertizarea prădătorilor, împiedicându-i să mânânce planta sau să o smulgă.

Cum arată o înțepătură de urzică?


Ca să fii sigur că folosești remediul corect, trebuie să știi să identifici o înțepătură de urzică.

De obicei, vei vedea o pată roșie sau roz în relief pe piele, cu umflături sau pete albe. De asemenea, vei simți o senzație de usturime, mâncărime sau arsură.



Ameliorarea înțepăturii de urzică este mai ușoară dacă poți rezista să atingi erupția cutanată în primele 10 minute. Histaminele de urzică sunt mai ușor de curățat și tratat atunci când înțepătura e recentă. Este de dorit să eviți împingerea substanțelor chimice mai adânc în piele, deoarece aceasta ar putea prelungi reacția și/sau o poate face mai severă.


Remedii rapide pentru înțepăturile de urzică:


Frunze de ștevie


Seva din frunzele acestei plante sălbatice este un remediu grozav pentru înțepătura de urzică. Conține antihistaminice care contracarează și calmează înțepăturile de urzică. Poți identifica planta după frunzele mari, verzi și ovale. Freacă-le ușor pe zona înțepăturii pentru a ameliora erupția.

Bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai simple remedii pentru înțepăturile de urzică. Este un alcalin care neutralizează acidul înțepăturii de urzică.
Amestecă bicarbonatul de sodiu cu câteva picături de apă rece într-o cană. Apoi, întinde amestecul peste înțepătură folosind un șervețel delicat sau o dischetă de bumbac.

Detergent de vase


Săpunul este, de asemenea, un alcalin, așa că poate ajuta la tratarea înțepăturilor de urzică. Pune apă rece peste înțepătură, apoi spală zona afectată cu apă rece și niște detergent de vase diluat pentru a curăța zona.

  • Important!


Majoritatea oamenilor nu vor avea nevoie de niciun tratament suplimentar, dar ar trebui să soliciți asistență medicală dacă erupția cutanată sau mâncărimea este semnificativă, iar remediile la domiciliu nu funcționează.


Unii oameni pot fi alergici la înțepăturile de urzică și au nevoie de ajutor imediat. Simptomele care te trimit la medic urgent:

  • Probleme de respirație
  • Durere abdominală
  • Umflarea zonei afectate și nu numai
  • Tremor
  • Leșin
  • Pierderea coordonării
  • Slăbiciune în mușchi




Sursă: cushelle.com
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod