5 soluții pentru reconturarea siluetei din medicina ayurvedică

Vrei să reduci rotunjimile inestetice și să porți hainele preferate cât mai repede? Aplică metodele utilizate în medicina ayurvedică pentru a slăbi fără să-ți pierzi energia. Este foarte simplu să introduci soluțiile propuse și în bucătăria ta.
Probabil că ai auzit destul de des despre turmeric, condimentul cu proprietăți de vindecare, precum și de cuvântul „ayurveda” dar nu ai realizat cât de mult te pot ajuta principiile tradiționale să-ți reconturezi silueta. Medicina ayurvedică îți are originile în India și datează de mai mult de 5.000 de ani. A apărut înaintea medicinei moderne, iar principiile ei au fost testate o perioadă îndelungată de timp, dovedindu-și eficiența pentru procesul de slăbire și refacerea organismului.
Termenul de „ayurveda” provine din două cuvinte din sanscrită: „ayus”, care înseamnă „viață” și „veda”, care înseamnă „studiu”. 

 
Cum se diferențiază medicina ayurvedică de metodele moderne?

Pentru început prioritatea nu este doar evitarea bolilor. În prim plan este crearea unui echilibru general al întregului organism și menținerea stării de mulțumire.

 
Iată cum poți include principiile promovate de medicina ayurvedică în dieta zilnică:

 
1. Bea apă la temperatura camerei

Experții în principiile ayurvedice te sfătuiesc să alegi de fiecare dată apa la temperatura camerei, în loc de cea de la frigider sau la care adaugi cuburi de gheață. Apa prea rece poate stopa digestia și favorizează acumularea de țesut adipos, așa că este ideal să uiți de varianta rece dacă vrei să slăbești rapid.

 
2. Nu găti niciodată mierea

Mierea naturală este un îndulcitor ideal, cu multe vitamine, dar beneficiile sunt anulate dacă prelucrezi mierea la temperaturi ridicate. Nu este recomandat să folosești miere în aluaturile pentru prăjituri, fursecuri, torturi sau biscuiți.
„Consumul inadecvat al mierii cauzează un dezechilibru numit ama și este destul de dificil de corectat”, potrivit unui înțelept din istoria practicii ayurvedice numit Charaka.
Mai bine limitează consumul de miere pentru ceaiurile la temperatura camerei. De asemenea, o poți combina cu pâinea prăjită, o poți alege ca topping la clătite sau o vei integra în diferite variante de dressinguri.

 
3. Nu bea mai mult de ¼ cană de apă la masă

Credeai că trebuie să bei cât mai multă apă în timpul mesei pentru a mânca mai puțin? În niciun caz. Experții ayurveda te sfătuiesc să nu exagerezi cu apa la mesele principale sau în cadrul gustărilor. Dincolo de temperatura apei, contează și cât de multă bei.
¼ cană de apă la o masă este o cantitate pe care nu trebuie să o depășești. Potrivit specialiștilor, alimentele pe care le consumi trebuie să-ți ofere la rândul lor hidratare, iar dacă simți că ai nevoie de mai multă apă probabil că preparatul ales este prea uscat. Îmbunătățește compoziția rețetelor, în loc să bei prea multă apă la masă pentru că vei dilua fluidele in stomac, afectând digestia în mod negativ.

 
4. Mănâncă mai întâi desertul, apoi salata

Cu siguranță nu vei avea nimic împotrivă dacă ți se va cere să urmezi acest sfat. Dieta va părea mult mai distractivă și îți va fi ușor să mănânci mai puțin. Potrivit medicinei ayurvedice, este esențial să începi fiecare masă cu dulciuri pentru că, la fel ca și carnea, sunt mai greu de digerat.
Legumele crude de la salate sunt cel mai ușor de digerat și de aceea trebuie consumate ultimele.

 
5. Evită combinațiile de alimente incompatibile

Nu consuma banane cu lapte sau cereale cu fructe pentru că vei favoriza indigestia și formarea gazelor. De asemenea, ai putea avea probleme și cu retenția de apă. Dacă nu respecți această regulă vei diminua eficiența digestiei și vei altera flora intestinală, favorizând acumularea toxinelor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod