Smoothie-urile cu ovăz stimulează metabolismul: 2 rețete rapide

Fulgii de ovăz sunt foarte populari la micul dejun, dar nu este singurul mod în care îi poți consuma. Integrează-i într-un smoothie aromat pentru a preveni inflamațiile, hipertensiunea, acneea, gripa și acumularea kilogramelor în plus.
Majoritatea nutriționiștilor recomandă includerea fulgilor de ovăz în cadrul unui mic dejun consistent, care impulsionează digestia și menține un ritm util de ardere a caloriilor. Ovăzul este un remediu natural pentru prevenirea și tratarea bolilor cardiace pentru că furnizează o cantitate ridicată de antioxidanți și previne puseurile de tensiune.
Ca aliment antiinflamator, ovăzul previne agravarea afecțiunilor dermatologice și protejează căile respiratorii în mod eficient împotriva gripei sau răcelii. În ciuda acestor avantaje, există multe persoane care nu agreează în mod special textura fulgilor de ovăz și aroma care amintește de nuci. Terciul de ovăz poate deveni plictisitor dacă îl prepari în fiecare dimineață, iar o dietă sănătoasă care nu îți oferă varietate nu poate fi urmată pe termen lung.
În cazul în care vrei să elimini kilogramele în plus nu va fi nevoie să mănânci mereu terci de ovăz, ci poți prepara un smoothie aromat pentru a obține aceleași beneficii, în timp ce experimentezi cu un gust nou.
Nu îți va lua decât câteva minute să prepari o astfel de băutură, iar doza de nutrienți pe care o vei obține te va ajuta să fii mai aproape de greutatea ideală fără să-ți impui restricții drastice.

 
Cum favorizează fulgii de ovăz procesul de slăbire?

Ovăzul conține o cantitare importantă de fibre solubile care stimulează prelucrarea mai rapidă a alimentelor consumate, favorizând o digestie optimă. De asemenea, fulgii de ovăz au un număr redus de calorii, astfel încât organismul va arde o parte din țesutul adipos în timp ce-i digeră, facilitând reducerea consumului total de calorii. Ovăzul conține și betaglucan, o componentă care căptușește stomacul și reduce pofta de mâncare timp de mai multe ore, prevenind astfel excesele calorice.

 
Rețete de smoothie cu ovăz

Iată ce combinații de ingrediente trebuie să testezi pentru a slăbi mai ușor:

 
1. Smoothie cu sfeclă roșie, nuci, ovăz și fructe de pădure

Culoarea intensă a fructelor de pădure, sfecla roșie, nucile și ghimbirul vor crea un smoothie consistent. Adăugând ovăz intensifici efectul de slăbire și obții o doză esențială de vitamine și minerale.
 
Ingrediente:
- 125g de sfeclă roșie fiartă;
- 140g de mure și zmeură, congelate;
- 2 linguri de fulgi de ovăz;
- 10g de rădăcină de ghimbir,
- 400ml de lapte de ovăz sau de orez;
- 50g de afine;
- 30g de nuci mărunțite;
- 2-3 frunze de mentă.
 
Cum se prepară:
Mixează sfecla roșie, fructelele congelate, ovăzul și ghimbirul în blender.
În continuare adaugă laptele și mixează până când obții un amestec omogen. Toarnă smoothie-ul în 2 boluri, adaugă afinele și nucile și servește decorat cu frunze de mentă.

 
2. Smoothie cu mango, căpșuni, lapte de cocos și ovăz

Un amestec unic de fructe cu multe vitamine (căpșuni, mango, fructul pasiunii, banane și kiwi) armonizat cu lapte de cocos și iaurt cremos. Ovăzul din componența acestui smoothie poate face minuni pentru reconturarea siluetei, iar gustul savuros te va face să uiți că, de fapt, încerci să reduci caloriile.
 
Ingrediente:
- 100ml de lapte de cocos, neîndulcit;
- 50g de fulgi de ovăz, înmuiați în apă;
- 200ml de iaurt simplu;
- un ananas, tăiat cubulețe.
 
Pentru topping:
- căpșuni proaspete;
- fructul pasiunii;
- kiwi;
- felii de mango;
- felii de banană;
- miez de nucă de cocos, neîndulcit.
 
Cum se prepară:
Mixează în blender toate ingredientele pentru smoothie.
Decorează cu fructe, presară nucă de cocos, pune la rece o oră, apoi servește acest smoothie delicios.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod