Ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult. Scapă de kilogramele în plus!

Că sportul este un aliat de încredere în lupta cu kilogramele în plus, probabil nu mai este o noutate pentru tine. Însă, aşa cum doar anumite alimente sunt indicate pentru slabit, aşa doar anumite sporturi sunt recomandate pentru scăderea în greutate. Există foarte multe sporturi pe care le poţi practica, însă nu toate sunt utile atunci când vrei să slăbeşti. De exemplu, exercitiile fizice cu fitball-ul nu îţi sunt de folos, chiar dacă îţi antrenează muşchii. De asemenea, exerciţiile fizice care implică utilizarea anumitor echipamente statice în sala de fitness sunt ineficiente pentru slabit, deoarece contribuie la mărirea masei musculare, fără a accelera topirea depozitelor adipoase.
Iată ce sporturi te ajută să slăbeşti cel mai mult.


1. Alergatul

Alergatul este unul dintre cele mai sănătoase şi eficiente sporturi pe care le poţi practica. O oră de alergat în aer liber te ajută să arzi între 600 şi 800 de calorii, în funcţie de condiţia ta fizică şi de viteza pe care o atingi. Dacă eşti la începutul sesiunilor de alergat, este bine să nu forţezi organismul. Lasă-i o perioadă de acomodare, pentru a evita febra musculară. Cu timpul, pe măsură ce obţii mai multă rezistenţă, poţi mări distanţa de alergare, precum şi viteza.

2. Săritul corzii

Săritul corzii, unul dintre sporturile preferate ale copilăriei tale, este o metodă excelentă prin care poţi slăbi.
O oră de sărit coarda te ajută să arzi între 800 si 1200 de calorii, în funcţie de greutatea pe care o ai. Pe lângă faptul că topeşte grasimea corporală, săritul corzii are şi alte beneficii: îţi tonifică trupul, te binedispune şi îţi măreşte rezistenţa la efort fizic.

3. Înotul

Dacă nu ştii să înoţi, a venit momentul să înveţi, mai ales dacă îţi doreşti să practici un sport foarte eficient pentru slabit. O oră de înot, în bazin sau în mare, te ajuta să arzi între 400 şi 600 de calorii. De asemenea, înotul fortifică articulaţiile, dezvoltă musculatura, combate aspectul inestetic al celulitei şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui.

4.
Ciclismul


În parc, pe aleile din jurul blocului, pe munte, indiferent unde practici ciclismul, vei avea doar de câştigat de pe urma acestui sport. De ce? Întrucat ciclismul antrenează aproape toţi muşchii corpului, de la cei abdominali şi fesieri, la muşchii coapselor, ai gambelor şi ai braţelor. O oră de plimbat cu bicicleta într-un ritm mai alert te ajută să arzi până la 1000 de calorii, ceea ce nu este deloc rău, mai ales dacă practici acest sport în permanenţă.

5. Zumba

Dacă eşti pasionată de dans, cu siguranţă vei vrea să încerci zumba, noul sport-senzaţie, care îmbină fitnessul cu gimnastica, dansul şi distracţia.
Cu alte cuvinte, zumba este tipul de sport care te ajută să slabeşti, dar în acelaşi timp te ajută să uiţi de stres şi să ai o dispoziţie de zile mari. O oră de zumba determină arderea a 500-1000 de calorii. Chiar dacă pleci epuizată de la sedinţele de zumba, cel puţin în scurt timp vei putea afişa un trup tonifiat, mai uşor cu câteva kilograme.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • georgiana pe 22 Aug 2014, 17:46
    slabire

    sunt ca si multi dintre voi o persoana ce se lupata cu kilogramele.Am incercat mii si mii de metode .Dupa toate acestea asta insemnand tot ce este in materie de pastile diete nu mai zic si fel si fel de prostii de pe internet am inteles ca toti avem corpuri diferite si arderi diferite deci nu la toti functioneaza ce a functionat la prietena noastra .Internetul e primul nostru sa zice prieten si cand vrem sa slabim dam o cautare pe gooagle si tot ce citim incercam sa punem in practica .TOTAL GRESIT .Cum incercam sa fim ca si modele noastre si anu,me vedetele CARE APAR CU NERUSINARE LA TV PE NET SI ORIUNDE PT A FACE RECLAMA LA ANUMITE PASTILE DIETE SI ASA MAI DEPARTE CAND CU TOTII STIM CA SUNT MINCIUNI SI DE FAPT ELE MANANCA CA VACUTELE SI APOI BAGA DEGETELE PE GAT SI GATA SE MENTIN IN FORMA dar bine inteles noi nu vom stii niciodata pt ca nu stiu de ce noi femeile suntem tare credule incercam si irosim bani pe ceea c ele ne recomnda .Eu va voi spune o metoda pe care eu am adoptato si da rezultate la mine si sigur si la voi.In schimb nu o recomand nimanui mai ales celor care au 50 de kg si vor 48 clar nu .LAXATIVELE SI MULTA APA FETELOR .NESANATOS DAR SIGUR .TOTI LE CRITICA SI ZICE CA NE AFECTEAZA ORGANISMUL .DAR CELE 100 DE KG OARE NU NE AFECTEAZA POATE SI MAI RAU .EU CU ASTA SLABESC AM ZIS NU E SANATOS NU RECOMAND DAR PT CELE PEESTE 100 D KG E SINGURA SOLUTIE DIN PACATE

    2
    0

  • Teodora pe 6 Mar 2014, 23:14
    Slăbire

    Eu pe săptămână slăbesc 2-3 kg cu următorul regim: -mănânc 3 mese pe zi (mănânc atât cât îmi trebuie, nu mai mult şi nici mai puţin, dacă mănânci mai puţin te îngraşi şi mai tare deoarece corpul pune deoparte grăsimi pentru atunci când îi este foame şi nu este hrănit) -seara şi dimineaţa fac sport (150-200 abdomene şi 250-300 ridicări) Apropo dacâ seara târziu vi se face foame, mâncaţi, dar nu mult, seara se pun cele mai multe kg, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să mănânci, dacă nu mănânci te îngraşi şi mai rău (am spus mai sus de ce) Eu urmez acest 'regim' de 1 săptămână şi am slăbit 3 kg. :3 Succes şi vouă. :)

    3
    1

  • Ioana pe 29 Mai 2013, 06:47
    slabit 28kg

    Eu am slabit intr-un an 28 kg cu regim disociat(in fiecare zi din toate dar nu mancate impreuna ci pauza intre mese de 3-4 ore,fara mancare gatita) si cu ceai Sveltaflor.Bafta!!

    6
    3

  • Lala pe 27 Mai 2013, 14:40
    slabire

    Daca te-ai ingrasat foarte mult, este recomandat sa mergi la un doctor inainte sa incepi alergari de capul tau sau kangoo jumps, s-ar putea sa pui prea multa presiune pe articulatii.

    4
    0

  • cozma pe 21 Mai 2013, 22:48
    slabire

    buna vreau sa slabesc insa mananc fructe si legume vreo tri zile apoi nu ma pot abtine si mananc foarte mult.astept sfaturi de la voi...

    3
    4

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod